Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi, Amblemi Gibi Yeşil Kalacak

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.12.2014

Doğal yaşam alanı ile iç içe olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), yaptığı ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşile verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Çukurova Üniversitesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından 2013 yılı Ocak-Şubat aylarında üretimi gerçekleştirilen 100 bin adet servi, fıstık çamı, harnup, dardağan, meşe, dişbudak, zeytin fidanları 2014 yılında dikileceği alanlarla buluşmaya başladı.     

Yangında Zarar gören Alan Temizlendi Islah Edildi

2013 yılı yaz döneminde Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde Yurtlar ve Teknokent çevresinde çıkan orman yangını sonucu bölgede yanan ağaçlar temizlenerek arazi ıslahı yapıldı. Yeniden topraklandırma çalışmaları da yapılan alana Çukurova Üniversitesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yaklaşık 5 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

Çeşitli Kurum ve Okullara da Fidan Yardımında Bulunuldu

Kendi ürettikleri fidanları toprakla buluşturmanın gururunu yaşayan Çukurova Üniversitesi, yurtlar çevresinde de halen toprak takviyesi yapmaya devam ediyor. Çalışma sonucunda bu bölgeye de 5 bin adet fidan dikiminin hedeflendiği açıklandı.

Ayrıca kampüste ihtiyaç bulunan yerlere de 2 bin adet fidan dikimi yapıldığını açıklayan ÇÜ Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çeşitli kurum ve okullara da 2 bin adet fidan yardımının yapıldığını bildirdi.

 

 

“Hedef, 1 Yıl İçinde 100 Bin Fidan Dikmek”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Seyhan Baraj Gölü'nün doğu yakasında yaklaşık 20 bin dekar arazi üzerine kurulan Çukurova Üniversitesi’nin büyük bir kesiminin çok çeşitli türde ağaçların oluşturduğu geniş ormanlık alanlara sahip olduğunu anlattı.

Çukurova Üniversitesi’nde bulunan yaklaşık bin 500 dekar kıraç arazinin ağaçlandırılması için geçen yıl proje başlatarak yöre iklimine ve toprağa uygun türlerde fidanlar yetiştirdiklerine dikkati çeken Prof. Dr. Kibar şunları söyledi;
“hedefimiz 100 bin fidan dikimini tamamlayarak kampüsümüzde tarımsal faaliyette kullanılanların dışındaki tüm arazilerimizi ağaçlandırmaktır. Böylece ülkemizin zaten yeşili en bol, en geniş biyo kütleye sahip olan ve doğal bir park alanı görünümündeki Üniversitemizi tamamen ağaçlandırmış olacağız.

 
 

 

Prof. Dr. Kibar: “Kampüs Alanımızın Yeşil Bitki Dokusu Gelecekte Adana’nın Akciğerleri Olacak.”

“Şüphesiz, yeni orman alanları yaratmak kadar bunları korumak da çok önemlidir. Bu amaçla, Üniversitemize ait tüm orman alanlarının bakımı ve seyreltme işlemleri için yapmış olduğumuz amenajmanıyla ormanlarımız daha sağlıklı hale gelecek. Ayrıca belirtmek isterim ki, Adana’nın kentsel gelişim hızı göz önüne alındığında kampüs alanımızın bu yeşil bitki dokusu gelecekte şehrimizin de akciğerleri olacak.”

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi