Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Yerli ve Yabancı Cerrahlar Pelvik Taban Hastalıkları Sempozyumunda Bir Araya Geldi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.03.2015

Türkiye’de İlk Kez Farklı Branştaki Akademisyenler Pelvik Taban Hastalıkları Sempozyumunda Buluştu

Çukurova Pelvik Taban Hastalıkları Multudisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türk Ostomi Cerrahi Derneği, Çukurova Üroloji Derneği, Cleveland Klinik katkılarıyla 2 gün süren sempozyum Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. İlk kez farklı branşlarda cerrahların bir araya gelmesiyle toplanan bilim insanları, değişik konularda sunumlarını yaparak ve bildirilerini yayınlayarak Pelvik taban hastalıklarını bilimsel açıdan ele aldı.  

Çukurova Üniversitesi Öncülüğünde Gerçekleştirildi

Sempozyum Başkanlığını Çukurova Üniversitesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Alabaz yaparken, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı / ÇÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cansun Demir ve ÇÜ Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Arıdoğan branş başkanı olarak sempozyuma katkı verdi.  

Sempozyuma Farklı Branşlardan Cerrahlar Katıldı

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz ile yerli ve yabancı üniversitelerden 300’e yakın akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Sempozyum Başkanı Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Alabaz yaptı.

Prof. Dr. Alabaz, sempozyumun farklı branşlardaki cerrahların bir araya gelerek yapılmasının önemine değinerek, yabancı bilim insanlarının da sempozyuma katılmasının ve güncel konuları tartışmasının önemli olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Erdoğan Sempozyuma Emeği Geçenlere Teşekkür Etti

Sempozyumun multudisipliner bir çalışma olmasının tıp bilimine katkı koyacağını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da, Türkiye’de ilk kez genel cerrahi branşı ile birlikte kadın hastalıkları ve ürolojinin ana branş olarak yer aldığı toplantıya katkı koyan konuklara teşekkür etti.

 
 

Açılış konuşmalarının ardından yerli ve yabancı birçok üniversiteden gelen akademisyenler kendi branşlarında sunumlar yaparak güncel konuları tartıştı.

Pelvik Taban Nedir?

Pelvik taban, bir grup kas ve bağ dokudan oluşan, makat-anüsü ve idrar yolunu çevreleyerek dışkı-idrar kontrolüne yardımcı olan ve pelvis içinde yer alan organlara (mesane-idrar torbası, vajen-döl yolu, rahim-uterus, kalın bağırsak son kısmı/makat-rektum/anüs) destek sağlayan bir yapıdır.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi