Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli İftar Yemeğinde Buluştu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

12.06.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı bu yılda Merkezi Kafeterya’da yapıldı.

Gelenekselleşen iftar yemeğine Adana Vali Yardımcısı Murat Süzen, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ve Prof. Dr. Seyhan Tükel, Başdanışman Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Mehmet Tümay, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, kent protokolü, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, yardımcıları ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri konukları kapıda karşıladı.
İlk olarak ÇÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayık’ın Osmanlı Naht Sanatı’ndan esinlenerek oluşturduğu naht sergisinin açılışı yapıldı.
Ardından geçilen iftar programı, okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla başladı. Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in selamlama konuşmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. 

Prof. Dr. Kibar: “Öğrencilerimize Her Akşam İftar Yemeği Veriyoruz.”
“Başında toplandığımız bu sevgi-saygı, barış-kardeşlik, birlik-beraberlik, dayanışma ve alçak gönüllülük sofrasında yine hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Bu vesileyle, Ramazan ayının ülkemize, tüm dünyaya; saadetler, iyilik ve güzellikler, barış¸ ve kardeşlik getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü;         

“Çukurova Üniversitesi olarak sizlerin desteğiyle son iki yıldır bir güzelliğe daha imza atmaktayız. Geçen yıllarda imkânsızlık nedeniyle Ramazan ayında öğrencilerimize yönelik olarak sadece bir kere verebildiğimiz iftar yemeğimizi, iki yıldır Ramazan ayı boyunca her gün vermeye devam etmekteyiz. Bu anlamlı güzelliğin yasatılmasında emeği geçen Çukurova İlahiyat Eğitimini Destekleme ve Geliştirme Derneğine, Belediyelerimize, hayırsever işadamlarımıza; kısacası maddi-manevi emek ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.
Kısmet olursa gelecek yıldan itibaren öğrencilerimize yönelik bu uygulamayı daha da geliştirerek, tüm Ramazan ayı boyunca, 57. Alay Şehitleri Camiimizin bahçesinde gerçekleştirmeyi arzu etmekteyiz.”

“57. Alay Şehitleri Camii Ve Kültür Merkezi Kaba İnşaatı Tamamlandı.”
“Bu vesileyle; ‘Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii ve Kültür Merkezi’ inşaatının kaba inşaatını tamamladığımızı, ince islerin yapılması aşamasına geçtiğimizi sizlerle paylaşmak isterim. Diyanet İsleri Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Halkımızın katkılarıyla yapılmakta olan bu anlamlı eserin tamamlanması için gönüllü desteklerinizin devamını diliyorum. Sözlerime son verirken, içinde bulunduğumuz su kutsal ayda, yüreklerimizin barış ve kardeşlik duygularıyla donanmasını, ülkemizin iç ve dış düşmanların tasallutundan kurtulmasını, cennet vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü güçlendirerek aziz milletimizin huzura kavuşmasını, bizlere bu cennet vatanı armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Okunan ezanın ardından protokol ve davetliler hep birlikte iftar yaparak dua etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi