Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“5. Peyzaj Mimarlığı Kongresi” Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.11.2013

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası  “5. Peyzaj Mimarlığı Kongresi”  Çukurova Üniversitesi  (Ç.Ü.) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Mithat Özsan Amfisi’nde "Dönüşen Peyzaj" temasıyla yapılan kongre üç gün sürdü.

Ç.Ü. Peyzaj Mimarlığı Bölümünün desteğiyle TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından düzenlenen 5. Peyzaj Mimarlığı Kongresi’nin açılışında konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu sözlerine, “Kongrenin, Üniversitemizin bilgi üretme ve topluma yayma misyonuna önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum” diyerek başladı.
Ulusal kalkınma sürecinde kaynakların yoğun kullanımının kır-kent ilişkisini etkilediğini belirten Prof. Dr. Fenercioğlu, doğal ve kültürel peyzajlar üzerinde oluşan değişim ve dönüşümün kent peyzajlarını da değiştirdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, “Günümüzde hızlı bir yenilenme sürecine girmiş bulunan kentlerimizde, ulaşım ve yerleşimin yanı sıra açık-yeşil alanların da bu süreçte ele alınmasına gereksinim duyulmaktadır. Mekansal yenileme sürecinin bir parçası olan kentsel dönüşüm çerçevesinde, peyzaj mimarlığının rolünün ve öneminin belirlenmesi, dönüşen ve yenilenen kentlerdeki yaşam kalitesini ve buna bağlı olarak mekansal değer artışını ölçmek açısından da yarar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Peyzaj Mimarlar Odası Genel Başkanı Gaye Çulcuoğlu ile TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ise, kongrenin yapılış amacını ve hedeflerini anlattılar.

Açılış konuşmalarının ardından, mesleğe hizmet eden ve destek verenlere plaket verildi.

25 farklı üniversitenin Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin de katılığı ve 3 gün süren kongredeki oturumlarda; “Adana’da Kentsel Dönüşümün Şehir Planlama Disiplini Açısından Yorumu”; “Adana’da Kentsel Dönüşüm İmar Planlama Uygulamalarında Temel Yaklaşım”; “Yeşil Alanlar: Eski/Yeni Karşılaştırması”, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Stratejisi, Uygulama Alanları, Konut/Konut Dışı Yapılaşma Hedefleri, Dönüşüme Konu Olan Nüfus Bilgileri ve Mülk Sahiplerinin Yaklaşımı”; “Adana’nın Kentsel Gelişim Sürecinde Açık ve Yeşil Alanlar İle Kültürel Mekanların Durumu”  başlıklı konular ele alındı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi