Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nin 11.Yaşındaki Yıldızı!!!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.11.2014

Çukurova Ünversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencisi ve öğretim elemanı kadrosuyla büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

Çukurova Üniversitesi bünyesinde bulunan Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu 2. Sınıf Piyano öğrencisi Zeynep Yargı, küçük yaşına ragmen büyük sanatsal başarılara imza atıyor.
ÇÜDevlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Ulviyye Güler ile çalışmalarını devam ettiren Zeynep, 2014 yılında İstanbul’da yapılan “Uluslararası Pera Piyano Yarışmasında” kendi yaş kategorisinde üçüncü Oldu.

Jüriden ve izleyenlerden büyük beğeni alan Zeynep’i Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar makamında kabul ederek, Çukurova Üniversitesi’nin adını Uluslararası arenada duyurmasından ve başarılarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Zeynep Yargı, Polonya’da Yapılacak Masterclass’a Burslu Olarak Davet Edildi

Prof. Dr. Mustafa Kibar Zeynep ile yaptığı sohbette çalışmaları hakkında bilgi aldı. Piyano öğrencisi Zeynep Yargı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın girişimleri ile geçtiğimiz günlerde Dünyaca Ünlü Polonyalı Piyano sanatçısı Marian Sobula’nın yaptığı masterclass’ta kendisini çok beğendiğini ve 2014 yazında Polonya’da yapacağı masterclass’a %50 burs vererek davet ettiğini belirtti. 

Ayrıca yine ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nın girişimleri ile 15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında tüm masrafların festivalce karşılacağını belirterek Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı temsilen masterclassa davet edildiğini söyledi.

Kabulde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık ve Zeynep Yargı’yı yetiştiren Piyano Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ulviyye Güler hazır bulundu.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi