Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi “Türkiye- Polonya Üniversiteler Buluşması Fuarı”nda Stant Açtı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

25.06.2014

2014 yılının Polonya ile Türkiye ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümü olması nedeniyle, her iki ülkede çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Çukurova Üniversitesi de (ÇÜ), Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) koordinasyonuyla “Türkiye-Polonya Üniversiteler Buluşması” adlı fuarda stant açtı.

YÖK koordinasyonunda Polonya’nın Başkenti Varşova’da gerçekleştirilen “Türkiye-Polonya Üniversiteler Buluşması”na Çukurova Üniversitesi’nden Uluslararası Öğrenci Ofisi ve Dış İlişkiler Ofisi Birim Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rana Yıldırım ve Uluslararası Öğrenci Ofisinden Uzman Hasan Ahkemoğlu katıldı. 

Çukurova Üniversitesi’nin tanıtım standı açtığı fuarda, ikili işbirliği içinde olduğu Polonya’daki üniversite temsilcileriyle görüşmeler yapılarak, yeni ortaklar bulma konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Fuar YÖK Koordinasyonunda Gerçekleşti

YÖK başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış ve 25 üniversiteden temsilcinin katıldığı fuarın amacı, iki ülke üniversitelerinin buluşması, her türlü akademik işbirliğinin geliştirilmesi ve ayrıca Polonyalı öğrencilerin Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarını tercih etmesini sağlamak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: ”Study İn Turkey” Markalaşma Çalışması İçin Bu Fuar Önemli Bir Faaliyet

Polonya’daki öğrencilere Çukurova Üniversitesi’nin her yönüyle tanıtıldığı fuarda,Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya yaptığı açılış konuşmasında uluslararasılaşma siyasetini Türkiye'nin yükseköğretim sistemi için temel bir hedef olarak gördüklerini, bunu 21. yüzyılın gerçeği olarak algıladıklarını ve buna yönelik çeşitli politikalar geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.  Prof. Dr. Çetinsaya, üniversitelerin birbirlerini tanımasını sağlayan bu platformun, "Study in Turkey" markalaşma çalışmasının tanıtılması için de önemli bir faaliyet olduğunu vurguladı. 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi