Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Kokudan Coşkuya Portakal Çiçeği Festivali Başlıyor.”

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.04.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen geleneksel cumartesi konferanslarına konuşmacı olarak katılan "Kokudan Coşkuya Portakal Çiçeği Festivali”nin koordinatörü İlhami Günsel, ilki Nisan 2013'te gerçekleştirilen organizasyon hakkında bilgi verdi.

Adana'da bu kadar güzelliğin arasında, son 30 yıldır bir umutsuzluk ve vaz geçmişlik havasının hakim olduğunu dile getiren İlhami Günsel, “Bu havayı nasıl tersine çevirebiliriz, Adana'nın hakiki değerlerini nasıl tekrar gündeme getirebiliriz? diye düşündük. Karşımıza Portakal Çiçeği ile bir coşku çıktı. Adana halkı kendi güdülerinin tam tersi biçimde seyircisiydi. Biz bunu artık eski haline çevirmek istiyoruz. Halkımızın, kentin başrol oyuncusu olmasını amaçlıyoruz. Bunu yaparken vatandaşın kendi kendine bunu başarmasını arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇÜ Öğrencisi, Türkiye’yi Bulgaristan’da Temsil Etti

Avrupa Konservatuvarlar Birliği üyesi de olan ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nın, Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı lisans 4. sınıf Kontrbas öğrencisi Göksu Söker, Bulgaristan'ın Provadia kentinde 3-6 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen 24. Ulusal Svetoslav Obretenov Genç Enstrümancılar ve Şancılar Yarışması’nda 1. oldu. Türkiye ve Çukurova Üniversitesi’ni dünya çapında en iyi şekilde temsil eden Göksu Söker, çalışmalarını Öğretim Görevlisi Emanuil Petrov ile devam ettirirken, O’na büyük ödülü aldığı gün piyanosuyla Öğretim Görevlisi Tsvetelina Tunteva eşlik etti.

Yrd. Doç. Dr. Bayık: “Yeni Başarılar İçin Çalışmalarımız Sürüyor.”

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, ”Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olarak, nitelikli, çağdaş, uluslararası düzeyde bir eğitim vererek,  ülkemizin ve dünyanın çağdaş sanat kurumlarına aydın, modern, çok yönlü, vizyonu geniş, değer yaratan sanatçılar yetiştiriyor olmaktan onur duyuyoruz. Yeni başarılara imza atmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi