Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Karnavala Renk Kattı
14 Özel Tasarım Elbise ile ÇÜ’den Karnavala Tam Destek Verdi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.04.2014

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Portakal Çiçeği Karnavalı, binlerce kişinin katılımı ve farklı etkinliklerle tamamlandı. Karnaval kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri de, kendilerine özgü tasarımlarıyla karnavala renk kattı.

Adana'da düzenlenen II. Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında, binlerce kişinin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşüne Çukurova Üniversitesi’nden de destek vardı. ÇÜ Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinin haftalar önce tasarımına başladığı birbirinden renkli kıyafetler, yine öğrenciler tarafından giyilerek kortejde sergilendi.

Hem Tasarladılar Hem Sergilediler

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinin, öğretim görevlileri Özlem Uslu ve Hande Akçaoğlu'yla gözetiminde hazırladıkları kostümler, karnavala katılan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Nisanda Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’na katılan Adanalılar, Çukurova Üniversitesi öğrencileriyle karnaval hatırası olarak bol bol fotoğraf çekildi. Kostümler büyük alkış topladı.

Kostümler 45 Günde Tamamlandı

Öğrencilerin tasarladığı sıra dışı kıyafetler karnavala desteğin yanı sıra, eğitimlerinde de vize notu olarak değerlendirilecek. Karnavalda yer alan 14 kostümün, 23 öğrenci tarafından 45 günde hazırladığı öğrenildi

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi