Adana (ÇÜHM) -
10.01.2017
TÜBİTAK, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Lokman Hekim Anadolu Lisesi ortaklığıyla “PROJE TALOK-O” kullanılması ve Etkililiği” başlıklı proje hazırlandı.
Öğrencilere XIV-XVI. yüzyıllar arasında Misis ve Adana yöresinde varlığını sürdüren Ramazanoğulları döneminde Kapalıçarşı’da geçen bir günü sınıf içi ve sınıf dışı uygulanan etkinliklerle bu döneme ait bilgileri keşfedecekleri bir süreç sunmak olan projenin tanıtım toplantısı Akif Kansu Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Ortaöğretim Öğrencilerinin Tarih Algısını Ortaya Koymak Amacıyla Tarihsel Canlandırmanın Kullanılması ve Etkililiği Projesi Tanıtıldı.
Öğrenci akademisyen ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda PROJE TALOK-O ekibi tarafından Ortaöğretim Öğrencilerinin Tarih Algısını Ortaya Koymak Amacıyla Tarihsel Canlandırmanın Kullanılması ve Etkililiği projesi anlatıldı.
PROJE TALOK-O ekibi projeyi tarihsel canlandırmanın yöntem olarak kullanıldığı bir çalışma olarak tanıtarak projenin amacını ise, “Türkiye’de tarih eğitiminde ileriye yönelik bir adım atmak, değişimin son derece hızlı olduğu içinde bulunduğumuz yüzyılda, öğrencilerde oluşan sıkıcı ve durağan tarih dersi algısını kırarak tarihi değişimi ve içinde yaşanılan toplumun bugüne nasıl geldiğini bağlamsal düzeyde kavrayan bireyler yetiştirmektir.” şeklinde açıkladı
|