Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.01.2016

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi ve İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğiyle lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek proje yarışması bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmemin amaçlandığı “47. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”yla ilgili ikinci bilgilendirme toplantısı liselerin müdürlerine yönelik yapıldı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden Doç. Dr. Mehmet Karakılçık yarışmayla ilgili teknik bilgi verdi.

 

Doç. Dr. Karakılçık Proje Hazırlamanın İnceliklerini Anlattı.

114 lisenin müdürlerinin katıldığı toplantıda Doç. Dr. Mehmet Karakılçık, projelerin nitelikli olmasının ve daha yaygın hale getirilmesinin, öğrencilerin bilime olan ilgisinin artırılmasıyla mümkün olacağını söyledi. Doç. Dr. Karakılçık, bunun için de proje yarışmasına Adana’dan yüksek katılımın sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda eğitimcilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Ayrıca yarışmaya katılacak öğrencilerin ilimizde bulunan üniversiteler, kamu ve özel kurumlardan daha fazla yararlanmaları için gerekli girişimlerin acilen yapılmasının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Karakılçık, bu konuda Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinin yardım
etmeye devam edeceğini söyledi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi