Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Gelenek Bozulmadı!!!
Çukurova Üniversitesi, Yine Dünyanın En İyi 10 Türk Üniversitesinden Biri İlan Edildi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.09.2015

Dünyanın en prestijli Dünya üniversitelerini derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), “2015 - 2016 Dünyanın En İyi Üniversitesi” listesini açıkladı. Çukurova Üniversitesi sıralamaya giren 10 Türk üniversitesinden biri olarak ilan edilirken, listedeki 8.’liğini Ankara ve İstanbul Üniversiteleriyle paylaştı…

Dünyadaki yükseköğretim kurumları arasında işbirliği imkânlarının görüşüldüğü ve yeni gelişmelerin tartışıldığı, Çukurova Üniversitesi’nin de üyesi olduğu Uluslararası Yükseköğretim Fuarı (European Association for International Education - EAIE) toplantısı Birleşik Krallığın Glasgow şehrinde yapıldı.

Toplantıya Çukurova üniversiteli Akademisyenler de Katıldı.

Dört gün süren toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Dış İlişkiler Akademik Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Tufan Eroldoğan ve Doç. Dr. Rana Yıldırım ile Erasmus Kurum Koordinatörü Okutman Semra Sadık da katıldı.

 

Çukurova Üniversitesi Listede Yer Alan 8. Üniversite Oldu.

Bu etkinlik sürecinde dünya üniversitelerini derecelendirme kuruluşu olan QS, 2015-2016 Dünya Üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Bu sıralamada; akademik tanınırlık (%40), öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı (%20), fakültelere göre atıf sayısı (%20), mezunların istihdam edilebilirliği (%10), uluslararası öğrenci ve uluslararası öğretim üyesi sayısı (%10) göstergeleri esas alındı. Değerlendirmeler çerçevesinde değerlendirmeye alınan Türk Üniversiteleri içerisinde Çukurova 8. olarak açıklandı. Aynı listede 8.’liği Ankara, Çukurova ve İstanbul Üniversiteleri paylaştı.

QS 2015-2016 listesindeki Türk üniversitelerinin isimleri, “Bilkent Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi Koç Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi - Ankara Üniversitesi - İstanbul Üniversitesi” olarak sıralandı.

Prof. Dr. Kibar: “Dünya Üniversitesi Olma Hedefimizde Kararlıyız.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar yaptığı açıklama, "42 yıl önce iki fakülte ile eğitime başlayan Çukurova Üniversitesi’nin bugün gelinen noktada akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle ‘Dünyanın En İyi Üniversitesi’ listesine giren 10 Türk Üniversitesinden biri olmasından gurur duyuyorum.” dedi.
Çukurova Üniversitesi'nin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefinde kararlılıkla ilerlediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kibar "Çukurova Üniversitesi daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edecektir." diye konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi