Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Yaş Sebze ve Meyvelerde Derim Sonrası Bakım ve Raf Ömrü Semineri

 

 

Adana (ÇÜHM) -

19.01.2015

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Çukurova Rotary Kulübü işbirliği ile “Yaş Sebze ve Meyvelerde Derim Sonrası Bakım ve Raf Ömrü” konulu konferans düzenlendi.

Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa yetiştiriciler, ihracatçılar ve akademisyenler katıldı. “Daha Uzun Bir Ömür” sloganıyla gerçekleştirilen konferansta üreticilere ile ihracatçılara hasat sonrası yapılması gereken işlemler ve uygulamaları anlatılarak, son kullanıcıya ulaşmadan üründe verilecek firenin nasıl azaltılacağıyla ilgili bilgiler aktarıldı.

Konferansta “Soğuk Hava Kurulumunda Yeni Teknolojileri” “Ön Soğutma Sonrasında İhraç Edilen Ürünlerin Varış Noktasında Kalitesi” anlatılırken,  Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Özkaya “Soğuk Muhafazada Ön Soğutma Ve Ürün Kalitesine Etkileri” konusunda bilgi verdi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Türk ise “Bahçe Ürünlerinin Muhafazasında Soğuk Depo-Ambalaj ve Taşımanın Meyve Kalitesine Etkilerini” örneklerle aktarırken, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Dündar da “Bahçe Ürünlerinin Derim ve Muhafazasında Çevre Dostu Uygulamaları” konusunu anlattı.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi