Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ   Anasayfa
 
  Hakkımızda
  Gündemdekiler
  Etkinlikler
  Röportajlar
  Medyada ÇÜ
  Haber Arşivi
  Haber Bildirim Formu
  İletişim
 
Adres: Çukurova Üniversitesi Haber
Merkezi Sarıçam Adana
Telefon: +90 322 338 70 70
Dahili: 2016
Faks: +90 322 338 70 70
E-posta: habermerkezi@cu.edu.tr

Raylı Taşıma Sistemi Güzergahında Sonuca Varıldı

cami

Adana (ÇÜHM) - Raylı  sistem Güzergahına ilişkin kurulan Raylı Taşıma Sistemi Güzergah Tespit Komisyonu, hazırladığı raporda sonuca ulaştı. Komisyon, Adana Büyükşehir Belediyesi ile bir araya gelerek Raylı sistemin Üniversite yerleşkesinden geçeceği güzergaha ilişkin uzlaşma sağladı. Raylı Taşıma Sistemi Güzergah Tespit Komisyonunun Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Dairesi Başkanlığı, Belediye Başkan Vekili ve Üniversite Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşmelerde güzergah alternatifleri tartışıldı. Bu kapsamda üniversitemize ulaşımda Fevzi Çakmak Öğrenci Yurduna da hizmet götüren, mesafe ve ulaşım zamanı açısından en verimli alternatif ortaya çıkarıldı.



Komisyonun hazırladığı raporda sunulan güzergah, bir protokol çerçevesinde yürütülecek. İmzalanan protokol kapsamında; TOKİ Hastanesi’nin doğusundan geçerek otobana kadar olan kesimde mevcut bitki örtüsünün korunmasına dikkat edileceği gibi, Zeytin Gen Merkezine de zarar verilmeyecek.Metro hattı Zeytin Gen Merkezi arazisinin güneyinden ve devamında Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdunun batısından Mithat Özsan bulvarına parallel giderek, Adana Büyükşehir Belediyesine ait Asfalt Şantiyesinin  bulunduğu bölgede son bulacak. Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nun yanında yer alacak dördüncü istasyon ile Üniversitemiz kapalı otoparkının karşısına yerleştirilecek beşinci istasyona kadar olan güzergahın yer altından kapalı olarak geçilmesi planlanıyor. Ayrıca Üniversitemiz içerisinde kalacak son istasyonun yakınında bir durak yapılarak, bu alandan Üniversitemiz içerisindeki tüm birimlere ulaşımı sağlayacak ring seferleri düzenlenecek.

Üniversite ile şehrin bütünleşmesinde yeni adım

Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın verdiği bilgiye gore, Raylı Sistemin Üniversitemize gelmesiyle birlikte kampüs içerisindeki otopark problemi çözülebilecek.  Aynı zamanda kampüste eğitim gören öğrencilerimiz de Üniversiteye ulaşımda hızlı ve rahat bir yol kullanacaklar. Ayrıca, Raylı Sistemle üniversiteye ve Balcalı Hastanesi’ne kısa zamanda ulaşımın sağlanması üniversite-şehir  bütünleşmesine de katkı sağlayacak. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemizin uyumlu bir biçimde oluşturdukları Raylı Sisteme ilişkin projenin, diğer  adıyla “2. Etap Metro Projesinin” Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2013 bütçesine alındığı açıklandı.

 

Tel: 0 (322) 338 70 70 - 0 (322) 338 60 84/2016 habermerkezi@cu.edu.tr


Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi