Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ünlü Reklamcı Gürül Öğüt ÇÜ İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Atölye Çalışması Yaptı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.12.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü farklı konuk ve konu başlıklarıyla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. İletişim Seminerleri Dersi kapsamında düzenlenen etkinliğin bu haftaki konuğu “Reklamda Yaratıcılık” sunumuyla Hürriyet Gazetesi Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt’tü…

 

“Reklamda Yaratıcılık”

Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt, Reklamda yaratıcılık sunumuyla öğrencilere reklamcılığın çıkış hikayesini anlatarak bilgiler verdi. Ünlü reklamcılardan örnekler veren Öğüt, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Yaratıcılığın satışa etkisini anlatan Öğüt, dünya literatürüne girmiş olan araştırmalarla ilgili öğrencilere bilgi verdi. Öğüt, “Yaratıcı reklamlar yaratıcı olmayanlara oranla, ürün grubuna göre satışı 2 ve 8 kat daha fazla arttırabiliyor” dedi.

Öğrencilere Reklam Kampanyası Hazırlamayı Öğretti

Program, öğrencilerin atölye çalışması ile devam etti. Teorik bilgileri alan ÇÜ İletişim Fakültesi öğrencileri daha sonra bu bilgileri pratiğe döktü. Ünlü Reklamcı Gürül Öğüt, öğrencilere “Mutlu Öğrenciler Projesi” isimli reklam çalışmasının bilgilerini aktararak öğrencilerin gruplar halinde bu reklam kampanyası için çalışmasını istedi. Hedef kitlesi ilköğretim ve lise çağındaki çocuklar ve aileleri olan reklam kampanyası için bir araya gelen öğrenci grupları, sosyal ilgi alanlarına sahip olan çocukların akademik anlamda daha başarılı olacağını verecekleri reklam çalışmalarını hazırladı.

Çalışmalara Güney Reklamcılar Derneği Üyeleri de Katıldı.

Daha sonra öğrenciler hazırladıkları reklam kampanyalarını atölye çalışmasında sundular. Güney Reklamcılar Derneği üyeleri de atölye çalışmasına katılarak öğrencilerin hazırladığı kampanyaları değerlendirerek deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Seminer sonunda, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğrencileri ile birlikte Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir, Gürül Öğüt’e teşekkür belgesi takdim etti. İletişim Semineri anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

NOT: Haber ile ilgili görüntüyü aşağıda ki linki tıklayarak indirebilirsiniz..

http://we.tl/KsaOcrVkcz

yada

https://www.wetransfer.com/downloads/358a88e6ac24f5320f596dc7935623c820151207073747/43a36d

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi