Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

HABER MERKEZİ SORUYOR:

Sosyal Medyayı Kullanıyor Musunuz?

Sosyal medya, insanlara düşüncelerini ve duygularını paylaşacakları ortamlar sunan, paylaşım ve tartışmanın esas olduğu sanal bir dünyadır. Çukurova Üniversitesi öğrencilerine, gençler arasında son yıllarda kullanım değeri bakımından hızlı bir yükseliş gösteren sosyal medya hakkındaki görüşlerini sorduk.

iletisim1

Dicle Alanyalıoğlu 
(İktisat 1.sınıf )


Sosyal medyayı çok sık kullanıyorum. Twitter ve Facebook’dan arkadaşlarla haberleşmek için, internet sitelerinden de bilgi alma amaçlı ya da güncel olayları takip etmek için faydalanıyorum. Çukurova Üniversitesinin sitesinin yenilendiğini öğrendim sık sık ziyaret etmeyi düşünüyorum.

iletisim1

Mine Kozlu 
(Sağlık Meslek Yüksek Okulu 2.sınıf )


Çağımızda sosyal medya özellikle haberleşme konusunda çok yoğun kullanılıyor. İnsanlar birbirleriyle haberleşmek için Facebook, Twitter, Messenger gibi sosyal medyadan faydalanıyor bende haberleşme amaçlı bu internet sitelerini kullanıyorum. Bana göre, sosyal medyanın hem iyi hem de kötü yönleri var. Dünyanın her yerinden ve çok hızlı şekilde haberdar olmamız çok iyi. Fakat insanların giderek internette daha fazla zaman harcayıp yüz yüze iletişimi azaltmaları toplumsallık açısından kötü olduğunu düşünüyorum.

iletisim1


Mehmet Gültekin
(Sağlık Meslek Yüksek Okulu 2.sınıf )

Sosyal medya içerisinde Facebook daha çok kullandığım bir site. Facebook’da fakültemize ait bir sayfamız var. Orada dersler, fakülte ve üniversite hakkındaki haberlere daha kolay ulaşabiliyoruz. Ben sosyal medyada öğrencilerin eğitimlerinde faydalı olacak dergilerin daha fazla yer almasından yanayım. Ayrıca toplumumuzda gençlerin büyük bir kısmı televizyon yerine internet kullanıyor. İnternette daha fazla sağlıkla ilgili kamu spotuna yer verilmesini isterim.

iletisim1

Fatih Çinçik
 ( Tıp Fakültesi 4.sınıf )

Facebook hesabım var fırsat buldukça orada arkadaşlarımla konuşuyorum. Derslerimiz çok yoğun geçtiği için uzun zaman ayıramıyorum elimden geldiğince sosyal medyayı haber almak için kullanmaya çalışıyorum.

iletisim1

Mehmet Terkeşli 
(Tıp Fakültesi 4.sınıf )

Sosyal medyada takip ettiğim birkaç gazete var, fırsat buldukça bu gazetelerin köşe yazılarını okumaya çalışıyorum. Tıp Fakültesine ait sayfayı da takip ediyorum. Arkadaşlarımla da Facebook üzerinden zaman zaman haberleşiyorum

iletisim1

Ali Ufuk Keçebaş 
(Tıp Fakültesi 1.sınıf )

İnternette çok uzun zaman geçiren biriyim. Facebook hesabımı her gün takip ediyorum.Arkadaşlarımla Facebook üzerinden haberleşiyorum.İnternet gazetelerinin hepsine bakıp güncel haberlere oradan ulaşıyorum.

 

iletisim1

Cengizhan Keskin
(Tıp Fakültesi 1.sınıf )

İnternette çok fazla vakit harcamıyorum genelde derslerim ilgilenmeye çalışıyorum. Çok sık olmasanda Facebook sayfamı ara sıra ziyaret ediyorum. Fırsat buldukça köşe yazarlarının yazılarını okurum. Ayrıca güncel haberlerin internette bir arada bulmak daha kolay oluyor.   Bu nedenle birçok gazeteye daha kısa sürede ulaşmış oluyorum.

iletisim1

Erdican Şanlıtürk 
(Maden Mühendisliği 4.sınıf )

Her gün 5 ile 6 saatimi internette geçiriyorum. Facebook ve Twitter hesaplarım var orada arkadaşlarımla haberleşiyorum, beğendiğim siteleri takip ediyorum, çeşitli etkinliklerden de bu siteler aracılığı ile haberim oluyor. Üniversitenin artık kendi haber sitesi de var. Sitenin yenilenmesi öğrenciler için iyi bir haber böylece duyurulara ve üniversite ile ilgili haberlere daha kolay ve daha çabuk ulaşma imkânımız olacak.

iletisim1

Mustafa Yılmaz 
(İnşaat mühendisliği 4.sınıf )

Sosyal medyayı çok kullanıyorum günümün büyük kısmını internette geçiriyorum. Gazete haberlerini internetten takip ediyorum, köşe yazarlarının eski yazılarını bulma fırsatım da oluyor ve mesleğimle ilgili siteleri ziyaret ediyorum. Çukurova üniversitesinin sitesini takip ediyorum bildiğim kadarıyla yenilendi ve içeriği zenginleşti bu çalışma üniversite için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler kendi üniversitelerindeki güncel haberleri zamanında öğrenmiş olacaklar.

iletisim1

Hülya Nüvide Erkara 
(iletişim bilimleri 1.sınıf)

Sosyal medyayı bölümüm gereği ve haberlere ulaşmak adına çok kullanıyorum. Özellikle internet gazetelerini takip ediyorum. Sosyal medya günümüzde birçok insanın çok kolaylıkla ulaştığı ve çeşitlilik açısından insanlara fazla sayıda alternatif sunan yeni kitle iletişim aracı olarak düşünüyorum. Sosyal medyada okuyucu artık daha aktif, düşüncelerini haber sütunlarının altında bulunan yorum kısmına yazarak tepkisini ortaya koyabiliyor. Facebook ve Twitter hesaplarım var ve bu sayfalarda arkadaşlarımla konuşuyorum. Aynı zamanda ilgilendiğim konulara ait sayfaları takip edebiliyorum ve etkinliklerden de haberim oluyor.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi