Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ   Anasayfa
 
  Hakkımızda
  Gündemdekiler
  Etkinlikler
  Röportajlar
  Medyada ÇÜ
  Haber Arşivi
  Haber Bildirim Formu
  İletişim
 
Adres: Çukurova Üniversitesi Haber
Merkezi Sarıçam Adana
Telefon: +90 322 338 70 70
Dahili: 2016
Faks: +90 322 338 70 70
E-posta: habermerkezi@cu.edu.tr

HABER MERKEZİ SORUYOR:

Bütünleme sınavları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yükseköğretim Kurulu tarafından 19 Haziran 2012 tarihinde alınan karar sonucu final sınavlarında başarısız olan ya da not yükseltmek isteyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı tanındı. Üniversitemizde bütünleme sınavı ile birlikte yaz okulu uygulaması da sürdürülmektedir. Bu karar konusunda Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin görüşlerini aldık.

iletisim1

BÜŞRA KILINÇ
Resim  İş Öğretmenliği 
3. sınıf

Bütünleme sınavlarının getirilmesi iyi oldu. Çünkü yaz boyunca Adana'nın sıcağında derslere gelmek zor oluyordu. Yaz okulu öğrenciler için problem olabiliyor. Bütünleme sınavlarını daha kolay geçtiğimi düşünüyorum. Yaz tatili boyunca okulda olmak çok sıkıntılı. Ailem yurt dışında olduğu için yaz okuluna kalamıyordum. Önceki dönemlerden derslerim var ve onları şimdi daha kolay verebilirim.

iletisim1

SEYHUN SONGEL   
Makine  Mühendisliği 4. sınıf

 Bütünleme sınavlarının gelmesi bizim için faydalı oldu. Makine Mühendisliği çok zor bir bölüm ve sınavlarımız çok ağır. Bir an önce kalan derslerimi verip mezun olmak istiyorum. Bütünleme sınavlarına girerek okulu daha fazla uzatmamış olacağım.

iletisim1


ENİS DOĞRU  
Elektrik –Elektronik Mühendisliği 4. sınıf 

Bütünleme sınavlarının ücretsiz olması öğrenciler için çok iyi. Ayrıca yaz tatili bize kalacak. Bununla beraber dönem içerisinde tam olarak anlamadığım ve bu yüzden kaldığım dersleri yaz okulunda telafi ediyordum. Yaz okulunda anlatılan derslerinde daha iyi anlatıldığını düşünüyorum yaz okulları yanında bütünleme sınavlarının gelmesi biz öğrenciler için çok faydalı oldu.

iletisim1

BURCU SOYUBELLİ 
İşletme 4. sınıf

Bütünleme sınavlarının gelmesinin hem iyi hem de kötü yönleri var. Şehir dışından gelen öğrenciler için yaz okulu zor oluyordu. Çünkü kalacak yer sorunu oluyordu. Onlar için bütünleme sınavları daha avantajlı. Buna karşın bütünlemelerde üstten ders alamıyor olmamız bence kötü.

iletisim1

NEVA  SİPAHİ 
Maliye 3. sınıf

Bütünleme sınavlarının Şubat ayında yapılması çok iyi bence. Aynı zamanda yaz okullarının da olması güzel. Fakat Eylül de toplu bütünleme sınavlarının yapılacağını duydum. Bu nedenle diplomaları geç alacağımızı düşünüyorum bunun dışında . Yaz okulunu üstten dönemlerden ders almak isteyenlere yönelik yapabilirler. Bütünleme sınavlarının yapılmasını da destekliyorum.

iletisim1

ECEM UĞURLUER 
İktisat  4.sınıf

Bütünleme sınavlarının gelmesi güzel ama ben yaz okullarından daha çok faydalanıyorum. Çünkü yaz okulunda alamadığımız dersleri açtırıp yeni dersler alabilme imkânımız var. Bizim bölümde bu çok büyük bir avantaj. Kesinlikle ikisi birlikte olmalı. Son sınıf öğrencisi olarak yaz okullarına katılmayı düşünüyorum benim için daha faydalı.

iletisim1

FURKAN  BİLEN 
Maliye 3.sınıf

Bütünleme sınavları ve yaz okullarının birlikte uygulanması bana göre olması gereken uygulama. Üst dönemden ders almayı düşündüğüm için yaz okullarına katılmayı düşünüyorum. Ders notlarım iyi olduğu için bütünleme sınavlarına katılmayacağım.

iletisim1

MUSTAFA KORHAN CAN  
Tekstil Mühendisliği 2. sınıf

Bana göre öğrenciler için faydalı bir uygulama ama yaz okulu kadar etkili olamaz. Yaz okulunda birebir ders alabiliyorsun fakat bütünleme sınavlarında böyle bir şey söz konusu değil. Bütünleme sınavlarının gelmesi maddi açıdan bakıldığı zaman öğrenciyi rahatlatır. Yaz okullarının da ücretsiz olmasını isterdim.

iletisim1

ÖZGÜN ÖZKAN 
İşletme   4. sınıf

Yaz okullarına göre bütünleme sınavlarının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaz tatilimi tamamen buna harcamış olacaktım. Yaz için ayarlamış olduğum yurt dışı eğitimlerime ve stajlarıma yaz okulu olduğu için gidemedim. Bütünleme sınavlarıyla daha rahat gidebileceğimi düşünüyorum.

iletisim1

HAKAN YÜZBAŞ 
Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu.  4. sınıf

Bana göre yeni uygulama daha iyi. Yaz tatilinde yurt dışında olduğum için yaz okuluna kalamıyorum. Fakat bütünleme sınavları bir hafta olduğu için ona zaman ayırabilirim diye düşünüyorum. Bütünleme sınavlarının olmasından memnunum. Düşük puanlı derslerim için bütünleme sınavlarına katılacağım.

 

 

 

 

 


Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi