Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Sağlığını Korumak İçin, Önce Çevreni Temiz Tut…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.03.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kampüs içerisinde yere atılan çöpleri toplayan öğrenciler, amaçlarının temizlik ve yardımlaşma bilincini geliştirmek olduğunu söyledi.

Geleceğin sağlıkçıları, “Sağlığını Korumak İçin, Önce Çevreni Temiz Tut” sloganıyla başlattıkları proje kapsamında, Çukurova Üniversitesi kampüsünü gezerek yerlere atılan çöpleri topladı.

Yaşanabilir ve Temiz Çevre İçin El Ele

Kampüs içerisinde temizlik yapan öğrenciler, bir yandan çöpleri toplarken, bir yandan da yerleri süpürerek “sağlık için temizlik” mesajı verdi.

Yaşanabilir ve daha temiz bir kampüs için el ele verilmesi gerektiğini belirten ÇÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, topladıkları çöpleri daha önceden belirledikleri toplama merkezinde istif etti. Öğrenciler, yerleşkede yaptıkları temizlikle aynı zamanda geri dönüşüme de destek oldular.

Çevreye Önce Sağlıkçılar Sahip Çıkmalı

Öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesine destek veren Adana Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sevban Arslan ve Öğr. Gör. Dr. Serap Torun da, öğrencilerinin çevrelerine duyarlı davranmasının sevindirici olduğunu söyledi. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, çevre temizliği konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Arslan ve Dr. Torun, özellikle sağlığın korunmasını meslek edinmiş kişilerin, çevreye sahip çıkmakta öncü olmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi