Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulu Toplantıları Başladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.09.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulu düzenlenen bilgilendirme toplantılarının ilki gerçekleştirildi. “Küreselleşmenin Sağlık ve Eğitime Etkisi" konulu konferansa ilgi büyüktü.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hippokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen ve ÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tuncer, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülşah Seydaoğlu, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kocabaş, çok sayıda akademisyen ile öğrencinin katıldığı toplantı, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Temmuz Gönç’ün sunumuyla başladı.

Küreselleşmenin Sağlık ve Eğitime Etkisi Anlatıldı.

Doç. Dr. Temmuz Gönç sunumunda “Küreselleşmenin Sağlık ve Eğitime Etkisi"ni anlattı. Doç. Dr. Gönç, küreselleşmenin tüm dünyada ticari, coğrafi, yasal sınırların aşıldığı, kültürel bir benzeşmenin yaşandığı ve sosyal olarak toplumsal etkileşimlerinin yoğunlaştığı bir dönem olarak tanımlandığını hatırlatarak, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

 

Prof. Dr. Kocabaş: “Toplum Sağlığı İçin Çevresel Faktörler de Çok Önemli.”

Prof. Dr. Ali Kocabaş ise, “Bir Toplumun Sağlık Düzeyini Neler Etkiler?” adlı sunumunda, bu konuyla ilgili yapılan araştırmalara ve sonuçlarına değindi. Genetik, çevresel ve sosyo-ekonomik faktörlerin en az sağlık hizmetleri kadar önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kocabaş, “Toplum sağlığı için sadece doktorun en iyi ilacı vermesi, hastanenin en iyi sağlık hizmetini sunması yetmez. Bu hizmetler ancak bir toplumun sağlıklı gelişebilmesine yüzde 25’lik katkı sağlar. Diğer kalan yüzde 75 için de, diğer tüm çevresel faktörlerin düzeltilmesi gerekiyor.” dedi.

Toplantı sonunda Prof. Dr. Ali Kocabaş tarafından Doç. Dr. Temmuz Gönç’e teşekkür belgesi verdi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi