Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ziraat Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yeni Mezunlarını Uğurladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

29.06.2015

Dünyaca ünlü iş, sanat ve bilim insanları yetiştiren Çukurova Üniversitesi 2014-2015 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerini mezun etmeye devam ediyor. Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle Ziraat Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Ziraat Fakültesi’nden 225 Öğrenci Mezun Oldu

Kongre Merkezi’nde Ziraat Fakültesi öğrencileri için düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Ziraat Fakültesi Dönem birincisi Selin Tünk’ün konuşmasıyla devam etti.

Dekan Prof. Dr. Halil Elekçioğlu 41. Dönem mezunlarını verdiklerini belirterek, bu dönem 225 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Elekçioğlu, fakültelerinin kuruluşundan bugüne kadar 12 bin 500 civarında Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi ve Peyzaj Mimarı mezun ettiklerini belirtti.

 

“Ülkemizin En Önde Gelen Ziraat Fakülteleri Arasında Yer Alıyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, bugün hem mezunlarımızın hem de ailelerinin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin son günü olduğunu belirterek, ülkenin tarım sektörünün gelişmesinde önemli bir rol üstlenmiş olan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin güçlü akademik ve idari kadrosu ile ülkemizin en önde gelen ziraat fakülteleri arasında yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Kibar akademisyenlere seslenerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Öğrencilerimize çağdaş ve evrensel bilim ilkelerini benimseterek, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmalarında ve hayata hazırlanmalarında göstermiş olduğunuz çabalarınız her zaman takdirle karşılanacaktır. Sizler onlara sadece mesleki bilgiler aktarmakla kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak topluma ve insanlığa karşı sorumluluklarını öğrettiniz. Bu emeklerinizden dolayı, öğrencilerimiz ve tüm Çukurova Üniversitesi camiası adına hepinize çok teşekkür ediyorum.”

 

“Aldığınız Diploma Artık Tüm Dünyada Geçerlidir.”

Öğrencilere ve velilerine de seslenen Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Aslında bugün sizin gününüz. Sizler eğitimin yaşamdaki önemine inanarak evlatlarınızı nice fedakârlıklarla desteklediniz. Bugün de onların yanında olarak sevinçlerini paylaşıyorsunuz.

Bin bir emek ve güçlükle yetiştirdiğiniz çocuklarınız lisans eğitimini başarıyla tamamlamış bulunuyorlar. Onları bunca fedakârlıklarla büyütüp üniversitede okutarak ülkemize hizmet etmelerini sağladığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Ziraat Fakültesinin ilgili programlarını başarılı bir şekilde bitirdiniz ve Çukurova Üniversitesinden diploma almaya hak kazandınız. Türkiye’nin en güçlü ve donanımlı ziraat fakültelerinin başında gelen Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmanızdan dolayı kendinizi şanslı saymalısınız. Aldığınız diploma artık tüm dünyada geçerlidir. Böylece Çukurova Üniversitesi mezunu olarak yalnızca ülkemizde değil dünyanın her yerinde çalışma şansınız var. Yaşamınızın yeni bir evresine adım attığınız bu günde, sizlere birkaç hatırlatmada bulunmak istiyorum. Öncelikle, bilginin yenilenme hızının yüksek olduğu bu dönemde genç mühendisler olarak bu yenilenmeye ayak uydurabilin ki mesleğinize ve beraberinde ülkenize faydalı olun. Tek doğrunun sizinki olmadığını, sizden farklı düşünce ve tutumların da var olabileceğini, toplumsal yaşamın bütün bu çeşitlilikleri hoşgörüyle kabul edebilmek olduğunu unutmayın. Her zaman yeni arayışlara girin, yenilikçi ve yaratıcı projeler geliştirin, sürekli çaba gösterin ve asla vazgeçmeyin. Son olarak, size bu aşamadan sonra verebileceğim en önemli tavsiye, hangi koşullarda olursa olsun yılmadan, çalışarak yolunuza devam etmenizdir.”

 

 
 

Fakülte Birincisi Yaş Kütüğüne Adını Çaktı.

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisi Bitki Koruma Bölümü öğrencisi Selin Tünk yaş kütüğüne adını çakarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan plaket ve diplomasını aldı.

Öğrencilerin hep bir ağızdan yemin etmelerinin ardından bölüm başkanları öğrencilere diplomalarını verirken 2014-2015 yılını tamamlayan öğrenciler keplerini havaya atarak Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu.

 

 

 

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 24. Dönem Mezunlarını Uğurladı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 24. Dönem mezunlarını Kongre Merkezi’ndeki törenle uğurladı. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

“Ülkemizin Sağlık Kurumlarına Donanımlı Teknik Elemanlar Yetiştiriyoruz.”

Okul temsilcisi Aykut Can Yanar’ın açılış konuşmasının ardından okul birincisi Saniye Yılmazer kürsüye çıkarak mezun arkadaşları adına konuşma yaptı.  Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, 1990 yılında Yüksekokulun eğitime başladığını hatırlatarak kuruluşunun 25. Yılında 24. Dönem mezunlarını uğurlamaktan duydukları onur ve mutluluğunu ifade etti. Her geçen yıl program sayısını arttırarak eğitim öğretime devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Boyan birinci öğretimde 9, ikinci öğretimde ise 4 programla ülkemiz sağlık kurumlarına donanımlı teknik elemanlar yetiştirdiklerini söyledi.

 

“Ülkenin Sağlık Gücüne Güç Katacak 327 Öğrencimizi Mezun Ediyoruz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun güçlü akademik ve idari kadrosu ile bilgi beceri ve yetkin insan gücü yetiştirerek sağlık ordusunun hizmetine sunduklarını söyledi. Bu yıl sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 327 öğrenci mezun verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan, bu öğrencilerle ülkenin sağlık gücüne daha da güç katacaklarını ifade etti. 
 
Daha sonra Yüksekokul birincisi yaş kütüğüne adını çakarken plaket ve diplomasını ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’dan aldı. Konservatuvar öğrencilerinin mini dinletisinin ardından diğer program öğrencileri de diplomalarını alarak keplerini havaya fırlattı
 

 
 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi