Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Güneş Enerjisiyle Çalışan Cep Telefonu Şarj İstasyonları Çukurova Üniversitesi’nde

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.06.2014

Yenilenebilir enerji kaynaklarına ne kadar kolay ulaşılabileceğine dikkat çekmek amacıyla Filli Boya Yalıtım - Capatect Isı Yalıtım Sistemleri tarafından geliştirilen, güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu şarj istasyonları Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin hizmetine sunuldu.

Solar Şarj İstasyonunun açılışı, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Kerem Özgünen, Fiili Boya Adana Bölge Müdürü Tekin Bulut ve Fiili Boya Pazar Geliştirme Uzmanı Eren Şanlı'nın katılımıyla gerçekleşti. 

Güneş Enerjisi İle Ücretsiz Şarj İmkanı

Cep telefonu ve USB ile şarj olan tüm elektronik aletleri güneş enerjisi ile ücretsiz şarj etmeye imkân sağlayan "Solar Şarj İstasyonları" ile Capatect, güneş enerjisini günlük hayatımıza ne kadar kolay adapte edilebileceğimize dikkat çekiyor. 
Daha önce Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir ve Iğdır gibi büyük şehirlerin işlek caddelerine konumlandırılan şarj istasyonları, aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli eşyaların şarj olmasını sağlıyor.

İstasyonlar Doğal Afetlerde Bile Hizmet Verecek

İstasyonlar, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmete devam edecek. Ayrıca, deprem gibi doğal afetlerdeki genel elektrik kesintilerinde de, hizmet vererek cep telefonlarının işlemesine imkân tanıyacak.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi