Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Sektör Zirvesi ' 13 Öğrencilerle Sektör Yöneticilerini Bir Araya getirdi!

 

 

iletisim1

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisleri Öğrenci topluluğu (EMÖT) tarafından düzenlenen Sektör Zirvesi ' 13 Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, CHP Adana  Milletvekili ve ÜSAM Kurucu Başkanı Ümit Özgümüş, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rızvan Erol ve EMÖT Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Duman katıldı.

 

EMÖT  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Duman toplantıda, 2002 yılında kurulan EMÖT topluluğunun, kurulduğu günden bu yana ulusal ve yerel çapta bir çok etkinlik gerçekleştirdiğini ifade etti. Yönetim Kurulu Başkanı Duman, EMÖT topluluğunun kısa süre içerisinde sadece Endüstri Mühendisliğine hitap etmekten çıkarak, Çukurova Üniversitesinin tümünü kapsayan bir topluluk haline geldiğini belirtti. Duman, "Artık Sadece Bilmek Yetmiyor." dedi. Bu çerçevede Çukurova EMÖT olarak bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından biri olarak gördüklerinin belirten Duman, Üniversite-Sanayi işbirliği ile sanayinin ihtiyacı olan teknolojik bilgiyi projeler vasıtasıyla ihtiyacı olan firmalara aktarırken üniversite  öğrencilerinin aktif olarak yer almaları gerektiğini ifade etti. Duman, "Bu yıl  üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Sektör Zirvesi'ni 6 farklı üniversitenin katılımı ile sizlerle buluşturuyoruz. Kamu, özel sektör, akademi ve meslek örgütlerinin bir araya geldiği bu etkinlikte polyesterden-otomotive kadar çok geniş bir sektör portföyünü masaya yatıracağız." dedi.
iletisim1

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rızvan Erol, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına atılmadan önce, iş hayatı hakkında birinci elden bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu belirtti. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol, "Mezunlarımızın iş hayatındaki başarısı, eğitimlerinin iş hayatı ile entegre olmasıyla doğrudan ilgilidir. Bu anlamda, bölümlerimizin eğitim programlarını, stajlarını, ders dışı sosyal, bilimsel ve uygulamalı etkinliklerini, paydaşımız olan özel ve kamu sektörü kurumlarının beklentileri doğrultusunda düzenlemesi gerekmektedir." dedi.

iletisim1

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Endüstri Mühendisliğinin üretim sistemlerinin kuruluşunda, kurulan sistemlerin ıslahında ve üretilecek malın özellikleri ve kalitelerine ilave olarak en düşük maliyetle üretilmesinde etkili mühendislik alanı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Fenercioğlu, üretim hattında, diğerlerinden farklı bir yolla üretim yapılarak, malın üretim maliyetinin düşürülmesinin endüstri mühendisliğinin görevi olduğunu, iş hayatında donanımlı bir mühendis olarak hazırlanmak için, derslerde öğretilen bilgiler kadar endüstride deneyim kazanmış, başarısını kanıtlamış kişilerle bir araya gelmenin ve tecrübelerinden faydalanmanın büyük değer taşıdığını öğrencilere ifade etti.

CHP Adana Milletvekili ve ÜSAM Kurucu Başkanı Ümit Özgümüş, öğrencilerin mezun olduktan sonra iş arama süreçlerinde, sosyal etkinliklere katılmasının ve  bu tür etkinleri organize etmesinin önemini vurguladı. Özgümüş, öğrencilerin sadece başarılı olmuş firma temsilcilerinin deneyimlerini değil, aynı zamanda başarısız olmuş iflas etmiş yöneticilerin de deneyimlerini  dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Özgümüş, Üniversite ve sanayinin her zaman biraraya gelmesi gerektiğini, üniversitenin ve sanayinin yapılan işlere farklı boyutlardan baktıklarını, bu nedenle üniversite ve sanayinin iç içe olması gerektiğini vurguladı.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, gerçekleştirilen toplantının çok önemli oduğunu, öğrencilerin öğrenim hayatları süresince  kendilerini geliştirmeleri için bu tür toplantılara katılmalarını ve konuşmacı olarak katılan üst yöneticilerle buluşma fırsatını yakaladıklarını belirtti. Vali Yardımcısı Karadağ, 1980 yılında öğrenci olduğu dönemde öğrenciliğin zor olduğunu belirterek, bu süreci atlatanların şu an Türkiye'de üst konumlarda yönetici olduğunu söyledi.


Toplantıda EMÖT tarafından katılımcılara plaketler takdim edildi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi