Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Prof. Dr. Mete Gülmen Sempozyumu Değerlendirdi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinden adli tıp uzmanları ve araştırmacıları 2 gün süren ‘Cinsel Şiddet Araştırma Sempozyumu’nda bir araya getirdi.  Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen sempozyumu değerlendiren Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen, Türkiye’nin bu sempozyum ile bölgesinde ve Orta Asya’ya ağabeylik rolü üstlendiğini belirterek, sempozyumun dünya ülkeleri adına da ortak işbirliği açısından çok büyük önem teşkil ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Gülmen: “Türkiye, Çukurova Üniversitesi ve Adana Rol Model Oluşturdu.”

Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen sempozyumu şu sözlerle değerlendirdi;

“Adana kamuoyu bu etkinlik için gereken desteği verdi. Herkese teşekkür ediyoruz. Birleşmiş Milletler Hızlı Adalet Kuruluşu’nun kursu ile başlayan sempozyumumuza toplam 40 tane ülke katıldı. Sempozyum için Orta Asya’dan Balkanlar’dan Kafkaslar’dan değişik ülkelerden insanlar geldi. Adana’ya Avustralya’dan, Amerika Birleşik Devletleri’nden, Kuzey Afrika’dan Suudi Arabistan’dan  insanlar geldi. Bu kadar çok çeşitli ülkelerin farklı görüşleri dile getirmeleri ve bir uluslararası işbirliğini ön görmeleri çok önemli.

 

 

Bu sempozyum Türkiye için şiddetin, cinsel şiddet alt başlığında ama genel anlamda şiddetin incelenmesine, cinsel şiddetin kadınlara yönelik ve özellikle çocuklara yönelik cinsel şiddetin önlenebilmesi adına bir başlangıç oldu. Uluslararası anlamda da bir işbirliği şansını doğurdu. Türkiye, Çukurova Üniversitesi ve Adana rol model oluşturdu. Bu anlamda bizim için geleceğe ve geleceğe yönelik işbirlikleri bakımından çok değerli ve olumlu katkıları oldu bu sempozyumun.”

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi