Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Yeni Bir Kurs Daha

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.04.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji  Araştırma ve Uygulama Merkezi, uluslararası bir kursa imza attı. Merkez tarafından düzenlenen ”Bitkilerde Uygulamalı Kriyoprezervasyon ve Sentetik Tohum Üretimi” adlı kursta, Floransa’daki (İtalya) üniversitelerden profesörler de eğitimci olarak görev aldı. Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

ÇÜ Biyoteknoloji  Araştırma ve Uygulama Merkezi seminer salonunda gerçekleştirilen kursa, Türkiye’deki yedi üniversiteden çok sayıda araştırmacı katıldı. “Bitkilerde Uygulamalı Kriyoprezervasyon ve Sentetik Tohum Üretimi” adlı kursun eğitimciliğini, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ve Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi, Floransa’da “Trees and Timber Institute of National Research Council” bünyesinde araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Maurizio Lambardi ve Doç. Dr. Elif Aylin Özüdoğru birlikte yaptı.

Ultra Soğuk Koşullara Bitkilerin Nasıl Saklanacağı Anlatıldı.

Merkezlerinde ilk kez, uluslararası bir çalışma yapıldığını söyleyen ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı, ilginin yoğun olduğu kursta, bitkilerin ultra soğuk hava koşullarında nasıl muhafaza edilebileceğini uygulamalı olarak anlattıklarını söyledi. Prof. Dr. Sarı, eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen hocalara ve katılımcılara teşekkür etti.

Kursu Başarıyla Tamamlayanlara Sertifika Verildi

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilerek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Prof. Dr. Nebahat Sarı, Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi, Prof. Dr. Maurizio Lambardi, Doç. Dr. Elif Aylin Özüdoğru, Prof. Dr. Yıldız Kaçar, Doç. Dr. Osman Gülnaz tarafından kursiyerlere katılım sertifikası verildi. Eğitmenlere de sertifikaları Prof. Dr. Azmi Yalçın tarafından takdim edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi