Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Defile Ve Yılsonu Sergisi Büyük Beğeni Topladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.06.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü son sınıf öğrencileri hazırladıkları tasarım ve sanat çalışmalarını bir defile ile görücüye çıkardı. Seramik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerde “Yıl Sonu Sergisi”nde sergilendi.

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Endüstriyel Seramik Tasarımı” ders kapsamında ortaya konmuş olan, sağlık gereçleri ürünlerinden lavabo ve aksesuarları tasarımı, sofra eşyası olarak yemek takımı, çay takımı ve çerezlik tasarımları, sanat seramiği dersinde yapılan sanat eserleri bu sergide yer aldı.

Mezuniyet Sergisi’nde ayrıca, öğrencilerin 4 yıl boyunca Temel Sanat Eğitimi, Yüzeysel Tasarım, Seramik Dekorasyon Teknikleri derslerinde aldıkları sanat ve tasarım çalışmaları da sergilendi. Mezun aday öğrenciler yaratıcı ve üretken düşünceleri ile ortaya koydukları seramik ve resim çalışmalarını 5 gün boyunca Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde izleyicilerin beğenisine sundu.

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergis Kılınç Mirdalı ve Seramik Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Halefoğlu, Öğr. Gör. Mustafa Yıldız, Öğr. Gör Filiz Yıldız ile çok sayıda sanatseverin açılışında bulunduğu sergide mezuniyete aday öğrenciler, lisans eğitimlerinin sonuna yaklaştıkları bu günlerde en iyisini ve en yenisini ortaya koyma telaşı sırasında mutlu sona yaklaşmanın heyecanını yaşadılar.

Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergide, Seramik Bölümü’nden Ahmet Buran, Betül Akbulut, Dina A. Zalt, Ertuğrul Yakışır, Hüseyin Taci, Medine Demir, Mert Topçu, Muhittin Kurt, Sabiha Aydın, Samet Can Avşar, Selim Üstünel’in ortaya koyduğu tasarımlar ve eserler yer aldı.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 2018 Mezuniyet Defilesi

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü son sınıf öğrencileri de danışman hocaları Doç. Dr. F. Engin Alpat, Doç. Havva Halaçeli Metlioğlu, Öğr. Gör. Hande Bilvar ile birlikte uzmanlık alanlarında hazırladıkları tasarım ve sanat çalışmalarını bir defile ile görücüye çıkardı.

18 öğrencinin hazırladığı ve 47 kıyafetten oluşan koleksiyonları, Ümit Temurçin’in koreografisinde profesyonel mankenler eşliğinde sergilendi. Öğrenciler ve danışman hocalarının birlikte karar verip belirledikleri temalar doğrultusunda öğrencilere ait baskı desen tasarımı, dokuma kumaş tasarımı ve giysi tasarımı ile ilgili öğrenci çalışmalarının olduğu defile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşti. Defileye Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Ziyapaşa Güzelleştirme Derneği Başkanı Naci Sezgek de katıldı.

Sergide Yer Alan Çalışmaların Sahibi Olan Öğrenciler ise şu isimlerden oluşuyor:
Gizem Atıcı, Asude Eren, Gizem Aslanyürek, Ceyda Nur Kömürcü, Aysel Almaz, Nurşah Şahin, Göksu Aybacı, İrem Gümüşkaya, Sabina Hüseyinli, Talip Yasin Yavuz, Melih Zorbaz, Merve Çelik, Yelda Öner, Merve Pekkan, Serap Demir, Sevim Bodur, Rabia Aydın, Merve Gündoğdu, Nilay Bıldırcın.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi