Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Seramik Bölümü “Yılsonu Sergisi” Açıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.06.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğrencileri tarafından hazırlanan eserler “Yıl Sonu Sergisi”nde sergilendi. Duyarlı, hoşgörülü, üretken,  gelişmeye ve yeniliğe açık toplumların oluşumunda sanatın son derece önemli bir işleve sahip olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Zeynep Doğruca, “Sanat aracılığıyla kurulan ilişkiler yaratıcı ve üretken düşüncelerin gelişimine fırsat sağlar.” dedi.

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Suna Çetin ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, akademisyenler ile çok sayıda sanatseverin açılışında bulunduğu sergide geleceğin sanatçıları eğitim, hayatlarında en iyisini, en hoşunu ve en yenisini ortaya koyma telaşı sırasında en güzelini yapabilme arzusu ile mutlu sona yaklaşmanın heyecanını yaşadılar.

 

Geleceğin Sanatçıları, Hocaları Öncülüğünde Ürettikleri Eserleri Sergiledi

Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergide, Seramik Bölümü’nden Öğr. Gör. Mustafa Yıldız ve Öğr. Gör. Filiz Yıldız’ın Diploma Projesi öğrencileri; Ela Tanış, Sümeyra Eren, Senem Yardımcıoğlu, Gonca Altınbaş, Fulya Buldu,  Zeynep Şirvan Işıktel ile Erdal Bozkaya’nın iki boyutlu ve üç boyutlu eserleri; diğer ders içerikleri kapsamında da 4. sınıf öğrencileri Münevver Yıldırım, Kübra Akyıldız, Duygu Bozgün, Zeliha Görgülü, Özge Gürakın, Sedat Özdemir, Yusuf Reyhani,  Efsane Tatlıbal,  Halil Yörük, Hanife Yağmur Çolak, Emre Katman ve İpek İnan’ın ortaya koyduğu eserler yer aldı.

Yılsonu sergisinde ayrıca Seramik Bölümü 3.sınıf öğrencileri ve Öğr. Gör. Ayşe Canbolat’dan ders alan 2. sınıf öğrencilerinin kendi ders içerikleri kapsamında gerçekleştirdikleri eserlere de yer verildi.

Sergi 5 Gün Boyunca Sanatseverlerin İzlenimine Sunuldu.

48 öğrencinin seramik ve resim çalışmalarından oluşan eserler 5 gün boyunca Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

 
 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi