Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Güzel Sanatlar Bölümünde Sergi ve Söyleşi Gerçekleştirildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.05.2013

Çukurova  Üniversitesi Güzel Sanatlar  Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı  tarafından düzenlenen  “Savaş” temalı sergi ve “Savaşın Felsefesi” başlıklı söyleşi Eğitim Fakültesi Dekanlık  Binası Mavi Salonda  gerçekleştirildi. Hatay Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olayları ve savaşın görünümünü orataya çıkaran  sergiye çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Mersin Üniversitesi Fen  Edebiyat Fakültesi  Felsefe Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Çetin Veysel konuşmacı olarak katıldığı söyleşide,  savaşın  olmaması gereken bir şey olduğunu,  ama savaşlardan şanlı bir şekilde söz edildiğini belirtti. Savaşın yaşamı ortadan kaldıran bir şey olduğunu ifade eden Doç. Dr. Veysel, barış için silahsızlaşmak gerektiğini ve ordunun dağıtılması gerektiğini belirtti. Toplumsal yaşamın düzenlenmesinin  savaşın  ortadan kalkması anlamına geldiğini söyleyen Doç. Dr. Veysel, “Savaş konusunda herkese görev düşüyor” dedi.

Savaşın, insanın varoluşuyla ilgili bir durum olmadığını düşündüğünü ifade eden  Doç. Dr. Veysel, savaşın  tarihsel süreçte biçim değiştirdiğini ama özünün değişmediğini vurguladı. Konuşmasına, “Savaş hiçbir temellendirmeye ihtiyaç duyulmadan net bir biçimde reddedilmesi gereken bir şeydir” diyerek devam eden Doç. Dr. Veysel, savaşın sadece sonuçlarına bakmanın yeterli olduğunu belirtti.

Dünyada silahlanmaya ayrılan parayla Suudi Arabistan çöllerinin sebze ve meyve bahçesine dönüştürülüp, yetiştirlecek olan ürünlerle tüm dünyadaki aç insanları beslenilebileceğini ifade eden Doç. Dr. Veysel,  söz konusu parayla, dünyadaki tüm insanların sağlık taramasından geçirebileceğini ya da susuzluk yüzünden ölen milyonlarca insanın kurtarılabileceğini söyledi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi