Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Başlıyor.

 

 

iletisim1

 

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde sistemik yaklaşım temelli aile, çift, grup ve bireysel danışma uygulayan aile danışmanları yetişmek üzere, “Evlilik ve Aile Danışmanlığı” sertifika programı düzenlenecek.


20 Ocak 2013 tarihinde başvuruları başlayacak olan program, meslek çalışanlarının bilimsel temelde aile danışmanlığı eğitimi almalarını sağlamayı ve ülkemizde sistemik psikoterapi yaklaşımının profesyonel bir zemine oturmasını amaçlıyor.
Programın koordinatörlüğü, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Turan AKBAŞ tarafından yapılıyor.

 

 

Prof. Dr. Turan AKBAŞ “Bu tür programlar uygulamaya dayalı olması gereken programlardır. Program katılımcılarına 150 saat uygulama yaptırarak, uygulamalı bir eğitim almalarını hedefliyoruz. Eğitim yapılmadan ve uygulama olmadan alınan sertifikaların yetersiz olduğunu düşünüyoruz ” diyerek, programda uygulamaya verdikleri önemi belirtti.

Prof. Dr. Turan AKBAŞ kimdir?

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Viyana Üniversitesi Psikoloji ve Pedagoji alalarında tamamlayan Prof. Dr. Turan AKBAŞ, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Dalı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Prof. Dr. AKBAŞ Almanya Weinhein Aile Terapileri Enstitüsünden Aile Terapistliği ve aile süpervizörlüğü eğitimi almıştır. Türkiye Sistemik Psikoterapi Enstitüsünden başkanı olun Prof. Dr. AKBAŞ, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy - EFTA), Uluslararası Aile Terapileri Derneği (International Family Therapy Association - IFTA) ve Almanya Sistemik Topluluk (Sistemische Gesellschaft ) üyesidir.

Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Katılım Şartları

Evlilik ve aile danışmanlığı sertifika programı 4 Eylül 3012 tarihli ve 28401 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gerçek kişiler ve Özel Hukuk Tüzel kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca açılacak Aile Danışma Merkezler Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır.

Programa Kimler Katılabilir?

Eğitime 28401 sayılı yönetmeliğin 14. Maddesi yer alan lisans programlarından Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Tıp ve Hemşirelik programlarından birini bitirmiş kişiler katılabilir.

Program süresi: 300 saat teorik ve 150 saat uygulama olmak üzere toplam 450 saatlik bir zamanı kapsamaktadır.

Program Başlangıcı : Program 22.03.2013 saat 17: 00’ de eğitim fakültesinde hizmet vermeye başlayacaktır.

Program Takvimi: Eğitime 23.03.2013 (cumartesi) ve 24.03.2013 tarihlerinde tam gün devam edecek. Kurumsal eğitimler belli aralıklar 3’er gün olarak planmış. Ayrıca uygulama (süpervizyonlar) hafta sonlarına denk gelecek şekilde belli aralıklarla 2’şer gün olarak yapılacaktır.

Program katılım ücreti: Program katılım ücreti 6500 TL dir. Katılım ücreti ödemeleri 4 taksitte yapılabilir. Program ücretine ders materyalleri, sertifika bedeli ve KDV dahildir.
Evlilik ve Aile Danışmanlığı sertifika programına ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki iletişim adreslerinden ulaşılabilir.


İletişim: 0 (322)  338 63 55
Gsm: 0 (532) 324 20 22
e-mail: ozan@cu.edu.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi