Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi İle Topluma Hizmet Ettiler

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.01.2014

Ç.Ü. Öğrencilerinden Sesli Kitap Projesi…

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri, görme engellilerin yararlanması için ‘Sesli Kitap’ oluşturdu. ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamınsa öğrencilerin seslendirdiği, Rektörlük Haber Merkezi tarafından da kaydı tamamlanan sesli kitaplar, Adana Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (Gör-Bir) başta olmak üzere çeşitli ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına gönderildi.

Artık kitaplar sadece okumak için değil; dinlemek için de... Bir kitabın okunurken kaydının alınmasıyla oluşturulan sesli kitaplar daha çok görme engellilere yönelik. Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Çukurova Üniversiteli öğrenciler bu kez de görme engelliler için “sesli kitap” projesinde işbirliği yaptı. Öğrenciler görme engelliler için kitap ve şiir okudu…

Çukurova Üniversitesi Öğrencileri, Görme Engelliler İçin Kitap Okudu.

Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Ömer Tuğrul Kara’nın sorumluluğundaki ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında örnek bir proje gerçekleştirdi. Projenin fikir sahibi Elif Önal ile Sibel Ayvaz, Seren Avcı, Tolga Atmış, Ali Can Özkan, Songül Sevsin, Alev Zülfikâroğlu, Murat İldeniz, Murat Çelik, Mehmet Atmaca, Yakup Uçar, Mehmet Baysungur ve Seda Sel adlı öğrenciler, Ünlü Türk şiir, roman ve öykü yazarı Rıfat Ilgaz’ın “Nerde O Eski Usturalar” adlı kitabındaki öyküleri seslendirdi.

Şiirler ve Romanlar Öğrencilerin Sesiyle Yeniden Hayat Buldu…

Ayrıca, Orhan Veli Kanık, Aziz Nesin, Turgut Uyar, Nazım Hikmet Ran, Ahmed Arif gibi edebiyat dünyasının ünlü şairlerinin şiirleri öğrencilerin sesiyle yeniden hayat buldu. Ç.Ü. Rektörlük Haber Merkezi tarafından kaydı tamamlanan proje kapsamında seslendirilen eserler başta Adana Gör-Bir Derneği olmak üzere çeşitli ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına gönderilerek, hem görme engelli bireylerin hem de ilk ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin yararlanabilmesine olanak sağlandı.

Hedef; Ç.Ü. Kütüphanesi’nde “Sesli Kitap Odası” Oluşturmak…

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında geliştirdikleri ”Sesli Kitap” projesinin bir sosyal sorumluluk projesine dönüşmesinden mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, sesli kitapların daha çok görme engelliler tarafından tercih edilse de diğer kitapseverlerin araba kullanırken, bisiklet sürerken, otobüs seyahatlerinde veya uyumadan önce dinlemek için bu kitaplardan yararlanabileceğini hatırlattı. Öğrencilerin şimdiki hedefi ise Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi’nde “sesli kitap odası” oluşturmak…

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi