Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Yrd. Doç. Dr. Özdemir ile Geleceğin İletişimcileri Yağızlar Köyü’nde Sevgi ve Saygının Önemini Anlattı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.12.2016

Çukurova Üniversitesi İletişim (ÇÜ) Fakültesi öğrencileri İnsan Hakları Haftası ve Topluma Hizmet Uygulamaları Ders Projesi kapsamında Yağızlar Köyü’ndeki öğrencileri ziyaret etti. Üniversiteliler okul bahçesinde çocuklarla oyun oynarken, İletişim Fakültesi Kültürlerarası İletişim Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir de veliler eğitim semineri verdi.

Kendi kitabı ‘Saygı’dan alıntılar yaparak hazırladığı sunumunda velilere, sevgi ve saygının öneminden söz eden Yrd. Doç. Dr. Özdemir, Çocuk Hakları Haftası dolayısıyla da ailelere ve çocuklara, haklarının neler olduğunu anlattı. Yrd. Doç. Dr. Özdemir, eğlenceli sunumu merakla izleyen Yağızlar Köyü İlkokulu’ndaki öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

“Ana-Baba, Çocuğun Yetiştirilmesinde Birinci Dereceden Sorumlu.”

Yrd. Doç. Dr. Özdemir, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edildiğini hatırlatarak, savunmasız konumları nedeniyle çocukların özel bir duyarlılığa ve korunmaya muhtaç olduklarını söyledi.

Çocuğun dünyaya gelmeden önce ve sonrasında her anlamda korunması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Özdemir, bu konuda öncelikli görevin anne ve babada olduğu belirterek, “Anne/baba çocuğun yetiştirilmesinde, korunmasına, hayata hazırlanmasında, içinde yaşadığı toplumun kültürel değerlerine saygıyı öğrenmesinde birinci dereceden sorumlu kişilerdir. Bunun için de önce ebeveynlerin çocukların ve kendi haklarının neler olduğunu bilmesi, anlaması gerekiyor.” dedi.

“Engelli Çocuklara Özel Önem Verilmesi.”

Engelli çocukların korunması konusuna da değinen Yrd. Doç. Dr. Özdemir, “Özel çocuklarımız toplum içerisindeki farklı konumları gereği biraz daha özenli yaklaşım gerektiriyor. Bu çocuklarımızda diğerlerine göre daha çok öğrenme güçlüğü, fiziksel aktivite eksikliği görüldüğü için, eğitimleri de ona göre planlamalıdır. Öz bakımlarında olduğu gibi, eğitimlerinin tam ve eksiksiz yerine getirilmesinde birinci görev yine anne-babaya düşüyor. Her şeyden önemlisi, farklı çocuklarımızın sizin sevginize, ilginize ve korumanıza ihtiyacı olduğunu lütfen unutmayın.” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi