Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Sevgiye Uzanan Eller Projesi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

31.05.2013

Adana Valiliği tarafından hazırlanarak 10 Mart 2010 tarihinde uygulamaya konulan "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" nin sportif ve kültürel faaliyetlerden oluşan “7. dönem Müzik ve Halk oyunları Etkinliği”, 28 Mayıs 2013 Çarşamba günü Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Afife Jale Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte, 20 ilköğretim okulundan 309 öğrenci Müzik ve Halk Oyunları dallarında gösteri sundular. Projenin Koordinatörlüğünü yürüten Vali Yardımcısı Halis Arslan, açılış konuşmasında, projede aktif olarak yer alan gençlere, eğitimcilere, yöneticilere, projeye destek veren hayırseverlere ve Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

Sevgiye Uzanan Eller Projesi, yoğun göç alan bölgelerde yaşayan 10-14 yaş grubu çocukların ve gençlerin değişik dallarda sportif ve kültürel faaliyetlerle bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı olmalarını hedefliyor. Çocuk ve gençlerin aralarındaki kaynaşma ve bütünleşmenin arttırılması amacıyla hazırlanan proje, çocuk ve gençlere karşı her türlü ihmal ve istismarın önlenmesi ve topluma uyum sorunlarının azaltılarak topluma kazandırma amacı güdüyor. Herhangi bir bütçesi bulunmayan "Sevgiye Uzanan Eller Projesi” nin tamamı, gönüllülük ilkesi çerçevesinde yardımseverlerin destekleri ile yürütülüyor.

Projenin 7. dönemi olan 01 Kasım 2012 - 15 Haziran 2013 tarihleri arasında, 42 Okulda, 124 Eğitim Merkezinde, 4287 öğrenciye, 31 dalda eğitim verilmeye çalışıldı. Sevgiye Uzanan Eller Projesi ile bugüne kadar 15.000 çocuğa ve gence ulaşılarak değişik birçok spor dalı ve kültürel branşlarda eğitim almaları sağlandı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi