Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Öğrencilerinin Şiir Dinletisi Geliriyle Köy Okuluna Okuma Salonu Yapılacak

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.05.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekiye Çağımlar'ın yönetiminde Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile düzenlenen “11. Şiir Dinletisi”  Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Dinletiye Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Aladağ Gerdibi Sivişli Köy Okul Müdürü İsmet Mert Aşık ile farklı okulların müdür ve öğrenciler katıldı.

Dinletinin Geliri Aladağ Gerdibi Sivişli Köy Okuluna Gidecek.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği dinleti Yrd. Doç. Dr. Zekiye Çağımlar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yrd. Doç. Dr. Çağımlar, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü olarak “Geleneksel 11. Şiir Dinletisini” gerçekleştirdiklerini belirterek şiir dinletisinden elde dilen gelirin ise bir köy okuluna yardım olarak harcanacağını söyledi.

Bu yıl bilet satışından elde dilen gelirin Aladağ Gerdibi Sivişli Köy okuluna gideceğini ifade eden Doç. Dr. Çağımlar, bu köy okulunda bir okuma salonu yapılacağını belirtti.

Öğrenciler Şiir Dinletisi Sundu.

Şiir etkinliğinde Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3A sınıfı öğrencileri görev aldı. 12 öğrencinin şiir okuyarak görev yaptığı etkinlikte ışık, ses, kamera, bilgisayar gibi ekipmanların kullanımı ve teknik işlerde 35 öğrenci görev aldı.

Ünlü Şair Bedri Rahminin 20’den fazla şiirinin seslendirildiği dinleti, Türk Halk Müziği ezgileri ve Bedri Rahminin sinevizyon yansısıyla sunuldu.

Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi