Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Şiir Tadında Bir Gün

 

 

 

Çukurova Üniversitesi İşletme Kulübünün girişimiyle Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirilen şiir dinletisinde şair
Kahraman Tazeoğlu öğrencilerle buluştu. Çukurova Üniversitesi işletme Kulübü Başkanı İbrahim İbicek açılış
konuşmasında “Bu gün konumuz aşk ve bu nedenle konuğumuz  ‘aşkın şairi  Kahraman Tazeoğlu‘  ” dedi.
İnice, düzenlenen etkinliğin ilk olduğunu, benzeri etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

 

iletisim1

Adana (ÇÜHM) -

Edebiyatçılar Toplumun Aynasıdır


Şiir dinletisi için gelen öğrencilerin Mithat Özsan Amfisini tamamen doldurduğu gözlemlendi. Birçok öğrenci de programı ayakta izledi. Kahraman Tazeoğlu, Şiire karşı gösterilen böylesine büyük bir  ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Tazeoğlu, “Bu ülkede yazar olarak yola çıkmış, kitap okumayı insanlara sevdirmeye çalışan biri olarak bu tablo beni çok duygulandırdı. Sizleri görünce kitap okumanın daha iyi bir noktaya geldiğini görüyorum” dedi. İnsanı düzeltmenin yolunun edebiyattan, sanattan geçtiğini söyleyen şair, "edebiyatçılar toplumun aynasıdır” dedi.

Şair, programında   “Seni İçimde Terk Ediyorum”, “Seni İntihar Ediyorum”, “Araz”, ve “Yarım Sevgili” adlı şiirlerini seslendirerek, öğrencilere şiir ziyafeti sundu. Dinleyenleri şiirleriyle büyüleyen Kahraman Tazeoğlu, birçok şiirini belediye otobüsünde seyahat ederken yazdığını söyledi. Tazeoğlu programında belediye otobüsü seyahatleri esnasında tanık olduğu kadın – erkek ilişkilerine dair yaptığı gözlemleri öğrencilerle paylaştı.

“Kadın Aşkın Kendisidir”


Şiirlerinin ilham kaynağı olarak aşkı gösteren Tazeoğlu, ilk şiirini aşık olduğu komşu kızı için yazdığını söyledi. Tazeoğlu şiirlerle ilgili düşüncelerini “Ülkemizdeki şairlerin büyük bölümünü erkek şairler oluşturur. Erkek şairlerin sayısının bu kadar çok olmasının sebebi erkeklerin sanıldığından daha duygusal insanlar olmasıdır.  Kadın şairlerimizin sayısı neden azdır biliyor musunuz? Şiirler duyguyla, aşkla yazılır. Kadın ise aşkın kendisidir. İnsan çoğunlukla kendini anlatmayı beceremez” diyerek ifade etti.
Programın sonunda Çukurova Üniversitesi İşletme Kulübü Başkanı İbrahim İbicek, Kahraman Tazeoğluna katılımından dolayı bir plaket takdim etti. Kahraman Tazeoğlu, program sonunda öğrencilerin aldıkları şiir kitaplarını imzaladı.

iletisim1

iletisim1

iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi