Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Seramik Bölümü Öğrencileri Şişecam’ı Gezdi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.04.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) sanayi-üniversite işbirliğine her alanda örnek olmaya devam ediyor. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü 3. Sınıf öğrencileri fakültelerinde öğrendikleri bilgileri uygulama alanlarından biri olan Şişecam Cam Ambalaj Mersin Fabrikası’nda pekiştirdiler. Çukurova Üniversiteli Öğrenciler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Suna Çetin önderliğinde Şişecam Cam Ambalaj Mersin Fabrikası’nda teknik gezi yaptı.

Çukurova Üniversiteli Öğrencileri Şişecam Cam Ambalaj Mersin Fabrikası İnsan Kaynakları Sorumlusu Hakan Gürür ve Tuğçe Karaman karşıladı. Tüm gezi süresince öğrencilere eşlik eden insan kaynakları sorumluları fabrikayı gezdirerek bilgiler verdi. Fabrikada çalışan ilgili departman sorumluları Çevre Mühendisi Haldun Berkkan, İş Güvenliği Uzmanı Mahmut Berk Canberk Seramik Bölümü 3. Sınıf öğrencilerine fabrikada üretimin nasıl yapıldığı, ürün bilgileri ve iş güvenliği hakkında sunum yaptı.

Öğrenciler Fabrika Müdürü ve İlgili Birim Sorumluları İle Tanıştı.

Ardından showroomu ziyaret eden öğrenciler Fabrika Müdürü Mehmet Habib Orhon ve İnsan Kaynakları Müdürü Tayfun Doğan ile tanışarak ürün grupları ile ilgili birtakım sorular sordu. Makine Mühendisi Orhan Baktıkaya eşliğinde işletmeyi gören öğrenciler harman bölgesinden nihai ürün bölgesine kadar olan süreci yerinde gözlemleyerek bilgi dağarcıklarını arttırdı. Seramik Bölümü öğrencisi Şeyma İrem Erol, kişisel yaptığı seramik panoyu Şişecam Cam Ambalaj Mersin Fabrikası’nda sergilenmek üzere hediye etti. 

Seramik Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Türkiye’nin en köklü kuruluşunu ziyaret edebilme şansını elde etmenin heyecanını yaşayarak Şişecam çalışanlarının yakın ilgilerinden çok memnun olduklarını dile getirdi. Teknik gezi anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi