Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

"Havayolu yolcularının sayısında hızlı bir artış var!"

 

 

27.03.2013

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen "Çukurova 1. Sivil Havacılık Günü Etkinliği" Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinlikte Çukurova Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Ali Musa Bozdoğan, havacılık sektörünün gelişmesine paralel olarak havayolu yolcularının sayısında hızlı bir artış gerçekleştiğini belirtti. Doç.Dr. Bozdoğan ülkemizdeki büyüme dünya ortalamalarının üzerinde olduğunu, son on yılda dünya ortalamasında yıllık %1'lik bir büyüme söz konusuyken Türkiye'de ortalama yıllık yaklaşık %10 büyüme gerçekleştiğini ve ülkemizde 2003-2012 yılları arasında yolcu sayısının dört katına çıktığını ve yıllık yaklaşık 130 milyon yolcu trafiğine ulaşıldığını söyledi.  

Doç.Dr. Bozdoğan konuşmasında ülkemizde havacılığın bu denli gelişmesi ve gelişmeye devem edecek olması aynı zamanda daha fazla havacılık uzmanlarına, uçak bakım onarım merkezlerine, daha büyük ve daha fazla havalimanlarına, donanımlı ve nitelikli personelleri yetiştirecek eğitim-öğretim birimlerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Doç.Dr. Ali Musa Bozdoğan Çukurova Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu; "Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği", "Uçak Gövde Motor Bakım", "Havacılık Elektrik Elektroniği", "Hava Trafik kontrol ve pilotaj" bölümlerinden oluştuğunu, teknik ve akademik altyapı çalışmalarına hızla devam edildiğini ifade etti.

iletisim1
Program daha sonra Arş.Grv. Emin Çılgın, Ç.Ü.Havacılık Klübü Başkanı Ali Haydar Çiftçi, Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Klübü Başkanı Güner Akkaya, Barış Havacılık Genel Müdürü Şaban Baş, Kelaynak Havacılık Kulübünden Şener Batum'un yaptığı konuşmalarla devam etti.

iletisim1

iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi