Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nden Köy Okullarına Destek

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.11.2014

Çukurova Üniversitesi Feke Meslek Yüksekokulu Adana Valiliği SODES projesi kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı. SODES desteği ile yürütülen projenin yürütücülüğünü Prof. Dr. Nazan Koluman üstlenirken proje ile Feke İlçesi’nde bulunan 5 adet yoksulluk sınırı altında kalan ilköğretim okuluna 60 kişilik sinema salonu, 100 kitaplık bir kütüphane ile 30 kişilik çalışma odası yaptırıldı.

İstihdam, sosyal içerme, kültür, sanat, spor alanlarında; göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunlar ile değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan, yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen, sosyal sorunlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen SODES projesi ile hayata geçirilen çalışmada ayrıca köylerdeki 500 çocuğa çevre ve kişisel hijyen konusunda eğitimler verildi.  

 

Eğitimler Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyelerince Verildi

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nazan Koluman, Prof. Dr. Serap Göncü ve Doç. Dr. Derya Önder tarafından verilen eğitimlerin dışında, konuyla ilgili 500 broşür bastırılarak yöre halkına dağıtımı da sağlandı.

 

 

“Çocukların Birçoğu Adana’ya İlk Kez Geldi.”

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nazan Koluman her çocuğa, kalem, t-shirt, broşür hediye ettiklerini belirterek şu açıklamada bulundu;

“Tüm köylerde okuma yarışması yapılmış ilk üçe giren 75 çocuğa kitap hediyesi ve üstün başarı gösteren 18 çocuğa da sırt çantası hediye edildi. Çocuklar daha sonra Adana'ya getirilerek, Çukurova Üniversitesi ve fakülteleri gezdirildi, ÇÜ Kongre Merkezi’nde eğitimler ve üniversite tanıtımı yapıldı. Bu çocuklarımıza öğlen yemeği ikram edilerek, bir alışveriş merkezinin sinemasında film izletildi. Ve ayrıca Adana turu yaptırıldı. Çocukların birçoğu Adana’ya ilk kez gelmiş, Üniversitenin ne olduğunu ilk kez görmüş ve sinemaya ilk kez giderek film izledi.”

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi