Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Sosyal Bilimler Kulübü Ulusal Gençlik Tartışmalarına Katıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.01.2015

Genç Sosyal Bilimciler Platformu tarafından Beykent Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen II. Ulusal Gençlik Tartışmaları'na Çukurova Üniversitesi adına Sosyal Bilimler Kulüp Başkanı Remzi Ahmetoglu katıldı.

Türkiye genelinden 45 farklı üniversitenin kulüplerinin bir araya gelerek gündemi değerlendirdiği toplantının açılışına katılan konuşmacılar gençlik ve gelecek üzerine değerlendirmelerde bulundular. Organizasyonu çok sayıda milletvekili, akademisyen ve gazeteciler de takip etti.

 

Ulusal Gençlik Tartışmaları programının ilk gününde “Kıbrıs Sorunu ve Doğu Akdeniz Enerji Krizi”, “Sıfır Sorun Perspektifinde Türk Dış Politikası”, “Eğitim Politikaları ve Etkileri”, “Değişen ve Gelişen Ekonomide Türkiye’nin Yeri ve Önemi” konuları tartışılırken ikinci gün ise “Yeni Anayasa Süreci”, “20. Yüzyılda Yerel Yönetimlerin Yeri ve Önemi”, “Terör Sorunu ve Çözüm Süreci”, “Avrupa Birliği Müzakere Süreci ve Kültürlerarası Etkileşim” oturumları gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi’ni temsilen Sosyal Bilimler Kulüp Başkanı Remzi Ahmetoğlu “Eğitim Politikaları ve Etkileri” oturumunda söz alarak sunum yaptı. Ahmetoğlu, Türkiye’deki eğitim sisteminden örnekler verip Finlandiya, Hong-Kong, Güney Kore ve Alman eğitim sistemleri ile karşılaştırma yaptı. Ülkemizde uygulanabilir eğitim politikalarından da örnekler veren Ahmetoğlu çözüm önerilerinde bulundu.

Oturum sonunda ÇÜ Sosyal Bilimler Kulüp Başkanı Remzi Ahmetoglu’na katılım ve teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi