Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bahar Şenliklerinde Söyleşiler Devam Ediyor!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.05.2013

"Geçmişten Günümüze Kavramsal Sanat” Başlıklı Söyleşi

Çukurova Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında "Geçmişten Günümüze Kavramsal Sanat” başlıklı söyleşi Mithat Özsan Amfi’sinde düzenlendi. Sanatçı ve sanat eğitimcisi Yılmaz Şenol, sanat eğitimcisi Meral Sarıoğlu ve Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Umay’ın katılımıyla yapılan söyleşi öncesinde, Akdeniz Müzik Emekçileri Derneği üyeleri 5 şarkıdan oluşan mini bir konser verdi.

Türkiye’de sanatın ve sanat eğitiminin durumunun tartışmaya açıldığı söyleşide, Meral Sarıoğlu söz alarak “Okullarda toplam 30 saat olan haftalık ders programının sadece 1 saati sanata ayrılıyor. Bu süre çok az,  toplumumuzda sanat ailede öğretilemediği için bu konuda okullara büyük iş düşüyor, sanat içeriği daha yoğun bir eğitimle daha özgür, hoşgörülü, önyargısız ve yaşanılabilir bir dünyaya sahip olabiliriz.” dedi. Söyleşide söz alan Yılmaz Şenol, eğitimin çok önemli olduğunu ancak bunun yanında başarıda asıl olanın bireyin kendi çabası olduğunu belirtti. Meral Sarıoğlu, “İnsan çıplak geldiği bu dünyadan çıplak gidecektir. Bu yüzden insanlar ona başka bir anlam yüklemediğiniz sürece, çıplaklık sadeliğin, saflığın simgesidir.” dedi. Son olarak söz alan Doç. Dr. Zeki Umay, gösterdiği resimler üzerinden örneklerle çeşitli sanat akımlarından söz etti. Söyleşi, Umay’ın Can Yücel’in bir şiirini okumasının ardından sona erdi.

“Demokratik Eğitim Paneli” Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi 22. Bahar Şenlikleri kapsamında  9 Mayıs Perşembe günü Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünün düzenlediği “Demokratik Eğitim Paneli” gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Andaç Çuhadar'ın yaptığı panelin ilk oturumunda Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri konuşmacı olarak katıldı. 

Öğrencilerden Oğuzhan Çetiner Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü örnek göstererek bu bölümde vakıf üniversitelerinde eğitim görmenin devlet üniversitelerine oranla çok daha az çaba gerektiğini söyledi. Çetiner, demokratik eğitimin kalkındırılması için basın yayın organlarının düşünce özgürlüğünün arttırılmasının ve ülke kültüründen çok, yeni oluşturulabilecek evrensel bir kültür geliştirilmesinin gerekliliğinden bahsetti. 

Panelde söz alan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencilerinden Ali Sağlamtaş eğitim felsefelerini tartışırken, Abdurrahman Demir, “Demokratik Eğitim mi, Demokrasi Eğitimi mi? ”  ikilemini ele aldı. Panelistlerden Yasemin Aydın’ın “Demokratik Eğitim ve Aile” başlıklı konuşmasının sonrasında katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından panele son verildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi