Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bahar Şenlikleri Kapsamında Düzenlenen Söyleşiler

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.05.2013

Genç oyuncu tiyatro severlerle buluştu

22. Çukurova Üniversitesi Bahar Şenlikleri programına, 7 Mayıs Salı günü Mithat Özsan Amfi’sinde Caner Cindoruk’la gerçekleştirilen söyleşiyle devam edildi. Ç.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan genç oyuncu, tiyatro hayatına Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübünde (ÇÜTİK)  başladığını ve uzun zaman bu toplulukta büyük keyifle görev aldığını söyledi. Uzun yıllar sahne aldığı Mithat Özsan Amfi’sinde konuşmanın çok özel olduğunu ifade eden Cindoruk, ailelerin tiyatroya bakışının soğuk olduğunu bildiğini, ancak ne yapmak istediğini iyi bilen birinin bir şekilde istediği hedefe varabileceğini vurguladı. Babasıyla birlikte bir senaryo çalışması içinde olduğunu söyleyen genç oyuncu, önümüzdeki sene üzerinde çalıştıkları senaryonun Adana’da çekileceğini müjdeledi.

“Bakmak ve Görmek” başlık söyleşi gerçekleştirildi

Bahar Şenlikleri’nin 22. sini gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi, şenliklerin 2. Gününde ünlü oyuncu Ali Düşenkalkar’ı ağırladı. Ç.Ü. Tiyatro Kulübü’nün organizasyonuyla Mithat Özsan Küçük Amfi’sinde gerçekleştirilen “Bakmak ve Görmek” isimli söyleşiye ilgi yoğundu. Konuşmasının başında ve aralarında şiirlere yer veren oyuncu, okuduğu şiirlerle büyük beğeni topladı. Sinema oyunculuğunda dizi oyunculuğuna kıyasla çok daha fazla eğitimin gerektiğini belirten Ali Düşenkalkar, sinema salonlarımızın küçüklüğünden, ses sistemlerimizin kalitesizliğinden, artık Açıkhava sinemalarının olmayışından yakındı. “1920’lere kadar Adana’da Açıkhava sineması sayısı 124’tü şimdi ise sıfır” diyen Düşenkalkar, kurucularından olduğu Akdeniz Sinema Kolektifi Sinema Derneği’nin yakında Adana’da bir kısa film festivali yapmayı planladığını söyledi.

Adil Maviş ile Hipnoz Söyleşisi


Çukurova Üniversitesi 22. Bahar Şenlikleri kapsamında Mithat Özsan Küçük Amfi’sinde hipnoterapist Adil Maviş’in konuk olduğu “Hipnoz” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren gösterinin ilk bölümünde kısa bir grup terapisine yer verildi. “Hayatta yapmak zorunda olduğumuz şeylerle yapmak istemediğimiz şeyler bir arada olduğunda, bir iç çatışmaya gireriz ve bu bizi mutsuz eder. Bu yüzden ya yapmak zorunda olduğumuz şeylerle barışmalıyız ya da onları yapmamalıyız.” diyen Maviş, öğrencilerden uyguladığı mini hipnoz seansından sonra hayatlarında gerçekleşen değişiklikler konusunda geri dönüş beklediğini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi