Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bahar Şenliklerinde Söyleşiler Devam Ediyor!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.05.2013

“Kendi Everest’inize Tırmanın” Başlıklı Söyleşi

Bu yıl 22. si düzenlenen Çukurova Üniversitesi Bahar Şenlikleri’nin 3. Gününe, Mithat Özsan Amfi’sinde Ali Nasuh Mahruki’nin katılımıyla yapılan “Kendi Everest’inize Tırmanın” başlıklı söyleşiyle devam edildi. Everest Dağı’na çıkan ilk Türk ve ilk Müslüman dağcı olan Mahruki, bir dağa tırmanmayla hayat yolculuğu arasında büyük benzerlikler olduğunu söyledi ve bu benzerlikler üzerinden yola çıkarak oluşturduğu yaklaşık 2 saat süren sunumunu gerçekleştirdi.  Her insanın bir potansiyel olduğunu ifade eden “Kar Leoparı” lâkaplı dağcı, herkesin tüm şartlanmalarından ve önyargıların kurtularak bu potansiyeli ortaya çıkarma telaşına düşmesi gerektiğini söyledi. Önceliğin hedef belirlemek olduğunu söyleyen Mahruki, “Hayatta hedefiniz Everest olsun, elbette herkes Everest’e tırmanamaz ama, herkesin tırmanabileceği bir Everest’i vardır.” dedi.

Hedefe ulaşmanın en önemli şartının planlama olduğunu söyleyen Mahruki, “Savaş karargâhta kazanılır” dedi. Hayatta başarı için bazı riskler almanın da kaçınılmaz olduğunu belirten sporcu, alınan risklerin hesap edilebilir riskler olması gerektiğini ifade etti. Sunumunda son olarak motivasyonun önemine değinen Mahruki, “İnsanın motive olabilmesi için ya sevdiği işi yapması, ya da yaptığı işi sevmesi gerekir.” dedi. Söyleşinin sonunda katılımından dolayı Ali Nasuh Mahruki’ye, Prof. Dr. Harun Bal tarafından plâket takdim edildi. Anadolu Jet’in hediye uçak bileti çekilişinin ardından etkinlik sona erdi.

 

Gökyüzünün Altında Film İzlemek: "Yazlık Sinema”


Çukurova Üniversitesi 22.Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen "MASTERCLASS" adlı söyleşi Mithat ÖZSAN amfisinde gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi  İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Ali Özgentürk, "Televizyon bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de birinci kuvvet haline geldi. Hiçbir zaman kendime ait olmadığını düşündüğüm için edebiyat eseri okuyarak film yapmadım. Bir film tamamen yönetmenindir. Her şeyi yönetmen idare eder. Türkiye’de iyi bir yönetmen paronayadır" dedi. Meslek hayatındaki anılarını anlatan ve Hint Sinemasını önemsediğini ifade eden Özgentürk, “Yazlık sinema bana göre gökyüzünün altında film izlemektir" dedi.

Söyleşinin ardından Prof.Dr. Nurçay Türkoğlu, Özgentürk'e teşekkür plaketini taktim etti.

Çukurova Üniversitesi 22.sini düzenlediği Bahar Şenlikleri’nde ünlü yönetmen Ali Özgentürk’ü “Master-Class II” başlıklı söyleşide Mithat Özsan Küçük Amfi’sinde ağırladı.

Söyleşi katılımcıların sorduğu soruları Özgentürk’ün cevapladığı söyleşi, yaklaşık iki saat sürdü. 12 Eylül dönemiyle ilgili gelen bir soru üzerine Özgentürk, o dönemi yaşayan birisi olduğunu, ancak o dönemle ilgili film yapmadığını ve bunun kendisi için acılarını pazarlamak gibi bir şey olacağını ifade etti. Katılımcılardan gelen, mankenlerin oyuncu, şarkıcıların yönetmen olması üzerine ne düşünüyorsunuz sorusuna ünlü sinemacı, “Manken de oyuncu olabilir, şarkıcı da yönetmen olabilir, yeter ki yaptıkları işler kaliteli olsun. Bu tarz önyargılarımız olmamalı.” dedi. Konuşmasında dünyadaki bazı yönetmenleri ve filmleri  yorumlayan Özgentürk, birkaç katılımcı öğrenciyi sahneye alarak oyunculuk çalışması yaptırdı. Adana’dan çıkan sanatçıların fazlalığıyla ilgili gelen bir soru üzerine Özgentürk, coğrafyaların sanatçı çıkardığı klişesine inanmadığını, sanatın insanın içinde olan bir şey olduğunu söyledi. Son olarak Oscar ödüllü İran filmi olan “Bir Ayrılık” ı Fransa’da 8 milyon, İran’da 13 milyon, Türkiye’de ise sadece 200 kişinin izlediğini belirten ünlü yönetmen, ülkemizin sinema seyircisi profilinin değişmesi gerektiğini vurguladı.

 

“Check-in Jetgenç” Söyleşi AnadoluJet:


Çukurova Üniversitesi 22. Bahar Şenlikleri programı çerçevesinde Ç.Ü. İşletme Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen, “Check-in Jetgenç” isimli söyleşi Mithat Özhan Amfi’sinde gerçekleştirildi. Anadolu Jet’in katkılarıyla gerçekleştirilen söyleşi, İşletme Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İbicek’in açılış konuşmasıyla başladı. Anadolu Jet’in kuruluşu, gelişimi ve sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili sunumlara yer verilen etkinlikte, insan kaynakları yöneticisi ve marka danışmanı Ayşen Laçinel söz aldı. 18 yıldır Anadolu Jet’te görev yapan Laçinel, iş başvurularında aldıkları özgeçmişler içerisinde kendini bilen ve kendine değer veren insanları aradıklarını söyledi. “Bu yüzyıl sadece söyleneni yapma değil, söylenenin üzerine bir şeyler koyarak yapma yüzyılıdır” diyen insan kaynakları uzmanı, öte yandan imaj yönetiminin de çok önemli olduğunu, insanın kendini çevresine, kendi algıladığı gibi aktarabilmesi gerektiğini ifade etti. İş görüşmelerinde yapılan yanlışlara da değinilen söyleşi sonunda, Ayşen Laçinel’e İşletme Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fethullah Gözükara ve söyleşiye katılamayan Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan’ın yerine, Bahadır Süzen’e İşletme Kulübü Organizasyon Üyesi Büşra Yırtar plâketi takdim etti.

 

“ Fotoğrafa Bakış” Adlı Söyleşi


Söyleşi, Fotoğraf Kulübü eğitmeni Dr. Sina Coşkun’un açılış konuşmasıyla başladı.  Söyleşinin ilk bölümünde, fotoğraf ustası İsa Çelik dört farklı fotoğraf gösterisi sundu. “İlhan Selçuk’un birinci ölüm yıl dönümü anısına “, “Sabahattin Ali Anısına”, “Nazım Hikmet’in Şeyh Said’i Yetmiş beş Yaşında” ve son olarak “İsa Çelik Elli Beşinci Sanat Yılı” adlı fotoğraf gösterimleri yoğun ilgi gördü.

Çelik, “Ben her şeyin olduğu gibi, fotoğrafın da doğalından yanayım. Değişen zamanla birlikte fotoğraflarda Photoshop uygulanıyor. Bizim için fotoğrafın ne anlattığı, nasıl yapıldığından daha önemlidir. Bakarken kusur aramadan bakmak gereklidir.” diyerek gösterisini sonlandırdı.

Gösterinin ikinci bölümünde Mehmet İlbaysözü bir dizi fotoğraf gösterisi gerçekleştirdi. Fotoğraf ustasının, “Atlas’tan Pasifiğe”, “Buzullar” ve  “Dünyadan Portreler” başlıklı üç farklı çalışması  katılımcılarla buluştu. Fotoğraf kulübü öğrencileri ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen gösteri alkışlarla son buldu.

Programın sonunda konuklara fotoğraf kulübü eğitmeni Sina Çoşkun tarafından plaket verildi.  

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi