Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Kazım Artut’tan Soyut Figüratif Resim Sergisi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.12.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Kazım Artut’un eserlerinden oluşan resim sergisi törenle açıldı. ‘Soyut Figüratif’ resim sergisi’ 30 Aralık’a kadar sanatseverlerin izlenimine açık olacak.

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok başarılı çalışması bulunan Kazım Artut, sanatseverleri AÇS Sanat Galerisi’nde yeni bir sergide buluşturdu. Sergide, farklı tekniklerde gerçekleştirdiği 46 çalışmasına yer veren Artut, "Çalışmalarımın gerçekleştirilme sürecinde bazen içgüdüsel bazen de tanımsız biçim, renk, leke ve dokusal etkilerle kendi içinde özgür, bağımsız bir soyutlamanın plastik dili oluşturmaya çalıştım. Kolaj etkisi veren ögelerin yanı sıra, klasik peyzaj öykünmelerden yola çıkarak oluşturulan doku etkileri, bazı yapıtlarımda soyut figüratif temanın güçlenmesine de olanak sağladı.” şeklinde konuştu.

Artut’un soyut figüratif resim sergisine sanatseverlerin yanı sıra, Ç.Ü. Ceyhan Mühendislik Fakültesi Dekanı Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Yurtal ve akademisyenler de katıldı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi