Adana (ÇÜHM) -
04.08.2014
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Işık, isteyen herkesin protein değeri yüksek, yağ oranı düşük olan Spirulina yosunu yetiştirip tüketebileceğini, yatırım yapanların da para kazanabileceğini söyledi.
Spirulina yosununun yüksek ışık alan yerlerde daha hızlı yetiştiğini belirten Prof. Dr. Oya Işık, bu yüzden yetiştiricilik için Akdeniz Bölgesi'nin çok uygun olduğunu belirtti. Prof. Dr. Işık, "Spirulina yüzde 65-70 protein içerir. Yağ içeriği ise yüzde 5- 6'dır. Yüzde 15-20 değerinde karbonhidrat vardır. Bunun yanında demir ve kalsiyumu çok zengindir. Süte eş değer kalsiyumu vardır" dedi.
ÇÜ Su ürünleri Fakültesi olarak Spirulina yosununun Akdeniz Bölgesi'nde yaygınlaşıp, ekonomik getirisi olması için uğraş verdiklerini belirten Prof. Dr. Işık şöyle konuştu:
"Spirulinanın eğitimini bize başvuran herkese veriyoruz. İsteyenlere kurs açıyoruz. Pratik ve teorik olarak ders veriyoruz. Amacımız Akdeniz Bölgesi'nde Spirulina konusunda yatırımcıları doğru bilgilendirmek. |