Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ’de Engelli Eğitiminde Spor Projeleri Yarışması Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.06.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü "Engelliler için Spor" dersi kapsamında farklı bir çalışmaya imza attı. 3. sınıf öğrencileri ders kapsamında Engelli Eğitiminde Spor Projeleri Yarışması (ENESPY) gerçekleştirdi.

Ders Kapsamında Yarışma Düzenlediler

Çukurova Üniversitesi BESYO binasında gerçekleşen etkinlikte Bedensel Engelliler, Özel Sporcular, Dikkat Eksikliği, Görme Engelliler ve İşitme Engelliler kategorilerinde yarışma yapıldı. Proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce koordinatörlüğünde, 3. sınıf Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencilerinin organize ettiği ENESPY'e, öğretmenlik ve yöneticilik bölümlerinden de gönüllü öğrenciler katıldı.

 

Projenin Koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce Yaptı

Yarışmanın amacını açıklayan Proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce şunları kaydetti; “Projenin amacı Engelli ve engelli olmayan bireylere, engelli eğitiminde kullanılabilecek spor materyallerini ve farklı engelli grupları için modifiye edilmiş sporları tanıtmak. Farklı engelli grupları spor yolu ile gelişim takiplerinin bilimsel olarak sunumunu yapmak. "Engelliler ve Spor" alanında sınırlı sayıdaki bilimsel çalışmalara katkı sağlamak. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'ndeki eğitmenlere ve engelli ebeveynlere spor ile ilgili bilimsel çalışmalar ile spor eğitim hususunda katkı sağlamak.”

 

Dereceye Giren Projeler, Konuk Katılımcıların Oylarıyla Belirlendi

14 hafta boyunca "Engellilerde ve Spor" dersine devam eden öğrencilerin 5'erli gruplar halinde ayrıldığını anlatan Proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce, “İlgili alanlarına göre literatüre çalışmaları yaptırılarak proje konu başlıkları belirlendi. Son hafta poster bildiriler şeklinde sunum alanında yarışma formunda uygulama yapıldı.” dedi.

ENESPY'de dereceye giren ilk 3 proje, katılımcı konukların oylarıyla belirlendi. Yarışması sonrası tüm öğrencilere teşekkür belgesi verildi. 

 

 

   

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi