Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Anaokulu’nda STEAM Eğitimi Verildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.03.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Anaokulu bilimsel yaklaşımlarla eğitim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Güncel eğitim programlarını takip eden ÇÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Erden Özcan tarafından yürütülen etkinlikte Çukurova Üniversitesi Anaokulu 5-6 yaş öğretmenlerine STEAM Eğitimi verildi.

Eğitime Okul Müdürü Yasemin Aslan, Müdür Yardımcısı Erkan Tiyekli ile 5-6 yaş grubu anasınıfı öğretmenleri katıldı. STEAM Eğitimini ise Bilişim Garaj Akademisi eğitimcilerinden Ebru Başbuğ verdi.

STEAM Nedir?

Eğitimin içeriğinde yarı kodlama ve robotik eğitim bulunduğunu açıklayan Başbuğ, öğretmenlerin aldıkları bu eğitimi, ikinci dönem 5-6 yaş gruplarında uygulamaya başlayacaklarını söyledi. STEAM Eğitimi hakkında bilgi aktaran Başbuğ şunları kaydetti;

“Son yıllarda giderek artan bir şekilde “STEAM” eğitimini duymaktayız. Peki STEAM nedir? STEAM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) Art (Sanat) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. STEAM kavramı 2001 yılında ilk olarak Dr. Judith Rahmaley tarafından ortaya konmuştur. Çocukları makinelerin yapamadığı işleri yapabilecek bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe taşımak gerekmektedir. Yani çocuklarımızın yaşama değer katacak yenilikler yapması gerekmektedir. Böylece küreselleşen dünyada ülkemizin rekabetçi ülkeler yarışında sağlam durabilmesi için STEAM eğitiminin okul öncesi dönemden başlaması çok büyük önem taşımaktadır.”

 

“STEAM Eğitimine Okul Öncesi Eğitimden Başlanması Çok Önemli.”

Okul öncesi çocuklarına STEAM becerilerini kazandırabilmek için iyi hazırlanmış programa, öğretmen eğitimine ve aile katılımına ihtiyaç duyulduğunu belirten Eğitmen Başbuğ,  “Okul öncesi çocuklarına uygun hazırlanmış STEAM eğitim etkinlikleri iyi yetişmiş öğretmenler tarafından uygulandığında ve ailede de pekiştirildiğinde çocuk, STEAM’le tanışacaktır ve STEAM becerileri gelişecektir. Çocuklar STEAM eğitimi aracılığı ile yarı kodlama yapmayı öğrenerek bir dizi komutun nasıl yazıldığını öğrenmenin yanı sıra bilgisayarlarla iletişime geçerek onlara ne yapmaları gerektiğini de öğrenecektir. Böylece çocuklar en önemli zihinsel araçlardan birisi olan kodlama ve onun sağlayacağı algoritmik düşünme becerisine sahip olacaktır. Kodlama ve algoritmik düşünme yeni dönemin dili olacaktır. Bu yeni düşünme becerisi ve dile okul öncesi eğitimden başlanması çok önemlidir.” dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi