Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bu Bölümü Bitirenin İş Bulamama Kaygısı Yok!!!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.08.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programı Türkiye’de eğitim veren 4 programdan en iyisi konumunda. Kendi branşındayüksek teknolojik imkânlara ve akademik kadroya sahip olan bu bölüm, öğrenciler tarafından da büyük ilgi görüyor. Nedeni de, iki yıl sonra mezun olduklarında iş bulamama kaygısı yaşamıyor olmaları. Çünkü bu bölümde eğitime başladıkları ilk gün, mezun olduklarında çalışacakları yerler belli oluyor.

Dersler Yumurtalık Limanı’nda Uygulamalı Olarak Yapılıyor
Yumurtalık Limanı’nda özel ekipmanlarla ders gören öğrenciler, özel sektörde dahi bulunmayan birçok teknolojik teçhizatla uygulama yapma olanağı buluyor. Karada kaynak makinesi ile profesyonel kaynak, kesme ve tefsiye işlemlerini öğrenen öğrenciler, daha sonra su altında özel giysilerle ve ekipmanlarla ders alıyor. Limana bırakılan platform üzerine özel kıyafetle dalan öğrencilere elektrot ve metal parçalar verilerek kaynak yapmaları sağlanıyor. Öğrenciler her birimde ayrı ayrı çalışarak pratik yapıyor.

“Uygulamalı Eğitimi Önemsiyoruz.”
ÇÜ Su altı Teknolojisi Öğretim Görevlisi Özgür Yılmaz yaptıkları verdikleri eğitimi anlatarak, program hakkında bilgi verdi.  Yılmaz, teknik ekipman ve teçhizat olarak en iyi program konumunda olduklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti;
“Burada eğitim gören öğrenciler, mezun olduklarında piyasada sanayi dalgıcı ve basınç odası operatörlüğünde çalışabiliyor. Öğrencilerimizin tam donanımlı mezun olabilmesi için uygulamalı eğitimleri çok önemsiyoruz. Burada su altında kaynak çalışması yapıyoruz. Mesleki yaşamlarında öğrencilerimiz, buradan aldıkları bilgileri gemi altı kaynak yada daplin atma gibi işlemlerde kullanacaklar. Her öğrenciye yeteri sayıda elektrot ve metal bir parça verilerek, su altına indirilen platform üzerine bu parçayı kaynatmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz su altında bu işlemleri yaparken, bizde yukarıda, kaynağın nasıl yapılması gerektiğinianlatıyoruz.Kaynağın yanı sıra, su altında kesme, tasfiye, montaj eğitimlerimiz de var.”

 

Ders Veren Eğitmende Aynı Programı Bitirdi, Öğretim Görevlisi Oldu
Bu programı bitiren öğrencilerin işsiz kalma olasılığının olmadığına değinen Öğretim Üyesi Yılmaz, kendisinin de bu programdan mezun olarak özel sektörde çalıştığını ve meslek hayatına Çukurova Üniversitesi’nde devam ettiğini söyledi. Yılmaz, “Bende aynı şekilde Su Altı Teknolojisi Bölümü’nden mezun olduktan sonra birçok firmada çeşitli büyük projede görev aldım. Daha sonra sanayi dalışını bırakarak, basınç odası operatörü olarak çalıştım. Ve şimdi özel sektörde edindiğim bilgileri Çukurova Üniversitesi’nde öğrencilerle paylaşıyorum.” dedi.

 

“Mezun Olan Öğrenciler Yüksek Maaşla Çalışıyor.”
Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mustafa Çekiç ise programın kuruluşunu ve alt yapısını anlatarak, iş imkânı yüksek olan bu programla ilgili şunları söyledi;
“Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu Su Altı Teknolojisi Programı 2011 yılında kuruldu. Kurulduğu yıldan bu yana, üniversiteler içerisinde en iyi alt yapıya sahip olan bölümlerden bir tanesiyiz. İlk mezunumuzu gecen yıl verdik. Bu süreç içerisinde 12 öğrencimiz mezun oldu. Bu 12 öğrencimizin 2 tanesi dikey geçiş sınavında başarılı olup fakülteye geçiş yaparken, diğer kalan 10 öğrencimizin 9 u şu an sektörde 3 bin – 3 bin 500 TL gibi bir maaşla çalışıyor.”

Öğrenciler Marmaray, Yeni Haliç Köprüsü Projesi’nde Çalışıyor
“Öğrencilerimizin bazıları Marmaray Projesi, bazıları Yeni Haliç Köprüsü Projesi, bazıları dadoğal gaz platformları veya termik santrallerin yapımında çalışıyor. 2 yıllık ön lisans düzeyinde eğitim veren bu bölümün tercih edilmesinin sebeplerinden biride, iki yılın sonunda mezun olan Ulaştırma, Denizcilik ve HaberleşmeBakanlığı tarafından “Birinci Sınıf Dalgıçlık Belgesi” verilmesi.Bu sayede de, uzun yıllar eğitim yapmadan en kısa surede iş hayatına atılmış oluyorlar. Çukurova Üniversitesi diğer üniversiteleriçerisinde, en iyi alt yapıya sahip durumda. Tüm ekipmanlara sahibiz. Sektörde veya sektör dışında görebilecekleri yada göremeyecekleritümteknolojik malzemelere sahibiz. Eğitimleri veren eğitmen personellerimiz bu konuda yetkininsanlar. Bu nedenle alınan tüm eğitimler sonucunda öğrencilerimiz, ekipmanları çok iyi tanıyan çok iyikullanabilen ve iş yetisinesahip olan bireyler olarak mezun oluyorlar.”

“Sektör, Çukurova Üniversitesi’nden Mezun Olacak Öğrencileri Bekliyor.”
Çukurova Üniversitesi’nin, Su Altı Teknolojisi alanında sektörde söz sahibi olduğuna da dikkat çeken Mustafa Çekiç, şu anda mezun verecekleri öğrencilerin işyerlerinin hazır olduğunu belirterek özel sektörün Çukurova üniversitesinden mezun olacak öğrencileri beklediğini söyledi. Çekiç, “Şu anda bile mezun vereceğimizöğrencilerin nereye gidecekleri,hangi iş kolunda çalışacakları,beraberindehangi şirkette iş bulacaklarının hazırlıklarını da tamamladık.” dedi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi