Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Sualtı Teknolojileri Bölümü’ne Kız Öğrenciler de İlgi Gösteriyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.11.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Bölümü öğrencilerin gözde bölümü olmaya devam ediyor. 2011 yılında Eğitim-Öğretim hayatına başlayan Bölüm yılda ortalama 10 öğrenci mezun ediyor.

Öğrenci kapasitesi 20 olan Sualtı Teknolojileri Bölümü bu yıl üçüncü mezunlarını veridi. ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Bölümü, yüksek teknolojik ekipman ve deneyimli akademisyenlerle geleceğe damgasını vuracak meslekler arasındaki yerini koruyor.

Bu bölümden mezun olan öğrenciler büyük firmalarda istihdam imkânı bulurken, genellikle erkek öğrencilerin tercih ettiği bölüme bu yıl bir de kız öğrenci kayıt yaptırdı.  

Dersler Teorik ve Pratik Olarak İki Aşamada Yapılıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan SCUBA Eğitmeni ve Can Kurtarma Öğretmeni de olan ÇÜ Ymurtalık MYO Öğretim Görevlisi Mehmet Hereklioğlu, eğitim öğretimin en önemli bölümünü SCUBA (Self Contained Underwater Breathing Apparatus), Bağımsız Aletli Dalış (BAD) dersi ve Can Kurtarma derslerinin oluşturduğunu söyledi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe idaresinde Bölüm Koordinatörü Sualtı Sanayi Dalgıcı Öğr. Gör. Özgür Yılmaz ile eğitim öğretimi gerçekleştirdiklerini anlatan Hereklioğlu, “Bölüm derslerini teorik ve uygulamalı olarak önce havuz sonra açık denizde veriyoruz. Mezun olanlar özellikle deniz altı inşaatlarında, liman ayaklarının yapımında, İstanbul’da yapılan tüp geçit ve 3. köprü inşaatıyla, dünyada ilk defa uygulanan deniz altından su götürülmesi projesi (82 km. Türkiye Mersin Taşucu-Kıbrıs ) gibi işlerde çalışıyor. Kız öğrenciler de Hiperbarik Oksijenli Tedavi merkezlerinde Basınç Odası Operatörü olarak çalışma imkânı buluyor.” şeklinde konuştu.

 

Mezunlara 1. Sınıf Sanayi Dalgıçlığı Diploması ve Basınç Odası Operatörlüğü Belgesi Veriliyor

Hereklioğlu ayrıca, ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Bölümü’nün mezunlarına, Deniz Kuvvetleri Hariç Türkiye’de hiçbir kurumun vermediği, “Birinci Sınıf Sanayi  Dalgıçlığı (First Clas Diver) Diploması” ve “Basınç Odası Operatörlüğü” gibi çok önemli iki belgeyi verdiğini sözlerine ekledi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi