Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tut Elimi, Yanındayım…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

13.06.2017

Take My Hand, I Am With You…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bedir koordinatörlüğü ve Arş. Grv. Ali Ceyhun Müftüoğlu ve Arş. Grv. Tuğba Şimşek yardımcılıkları ile “Take My Hand, I Am With You (Tut Elimi, Yanındayım) adlı bir sosyal sorumluluk projesi geliştirildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Hasan Bedir, Amerika Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Birimi’nin finansal, ÇÜ Eğitim Fakültesi’nin de lojistik destek sağladığı projenin amacının, Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören Suriyeli öğrencilerin eğitim, sosyal, psikolojik ve kültürel adaptasyon problemlerine çözüm bularak Üniversitede ve Türkiye’de kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Bu amaca yönelik olarak 15 Suriyeli öğrencinin 15 Türk öğrenci ile eşleştirilip çeşitli etkinlikler düzenlendiğini bildiren Doç. Dr. Bedir, “Bu etkinliklerin amacı, öğrencilerin beraber zaman geçirerek ve sorunları paylaşarak birbirlerini anlamalarını ve Suriyeli öğrencilerin yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlamaktır. Proje Mart ayında başlamıştır etkinlikler ‘tanışma ve sorunları belirleme, çözüm önerileri, eğitim psikoloğu ile sohbet Cukurova International ELT Teachers Conference’a katılım, Tarsus gezisi, Kampüste bahar şenliklerine katılım ve yemekhanede öğlen yemeği şeklinde gerçekleştirilmiştir. Projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi