Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleceğin Gıda Mühendisleri, Süt Tüketiminin Önemine Dikkat Çekti.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.05.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “Dünya Süt Günü”nü kutlayarak sağlıklı sütün nasıl olması gerektiğini ve tüketimini içeren broşür ve boyama kitapları dağıtıp, bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin işbirliğiyle Dünya Süt Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı'na stant kurdu.

Stantta bulunan genç gıda mühendisi adayları “Hayatın tadı kola değil süttür. Sütün mevsimi yoktur, dört mevsim içilir. Ağzınızın süt kokması kimseyi rahatsız etmez. Süt içerseniz daha az şeker kullanırsınız. Aslan sütü değil, onun yerine inek, koyun, manda ve keçi sütü için” diye bağırarak, çevreden geçen vatandaşların ilgisini çekti. Öğrenciler ayrıca, vatandaşların “Dünya Süt Günü”nü kutlayıp, sağlıklı sütün nasıl olması gerektiğiyle ilgili detaylı bilgilerin bulunduğu broşürler dağıttı. Büyüme çağında olan minikleri de unutmayan mühendis adayları, çocukların dikkatini çekmek için de boyama kitabı dağıttı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi