Prof. Dr. Özoğul; “Nanoteknoloji Uygulamaların Ümit Verici Düzeylerde.”
Proje yürütücüsü Prof. Dr. Yeşim Özoğul, gıda kalitesinin iyileştirilmesi ve raf ömrünün uzatılması konusunda nanoteknoloji uygulamaların ümit verici düzeylerde olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özoğul, nanoteknolojinin gıda alanında uygulamalarının genellikle gıdaların işlenmesi, fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesi, biyoaktif maddelerin ve nutrasötiklerin taşınması ve kontrollü salınımı; patojenlerin tespiti ve gıda güvenliğinin artırılması, ürün kalitesi ve raf ömrünü olumlu yönde etkileyecek paketleme sistemlerinin geliştirilmesi şeklinde olduğunu bildirdi.
Nanoemülsiyonların gıdaların güvenliğini sağlamak, kalitesini artırmak ve antimikrobiyal maddeleri taşımak amacıyla kullanıldığını belirten Prof. Dr. Yeşim Özoğul, “Ülkemizde ve yurt dışında bu konu ile ilgili sınırlı sayıda çalışmanın bulunması bu projenin önemini artırmaktadır. Ülkemizin bu teknolojiden yararlanılabilmesinin yolu kuşkusuz araştırma ve geliştirmeye ayrılan kaynaklarla doğrudan alakalıdır. Bu nedenle projemizin desteklenmiş olması, salt bilimsel açıdan değil ülkemiz gıda sektörüne sağlayacağı katkılar açısından da önem arz etmektedir.” diye konuştu.
|