Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ç.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Öğrencileri Yumurtalık Sahilinde!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.08.2013

Yumurtalık Araştırma İstasyonu'nda staj yapan Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri, Yumurtalık sahilinde temizlik yaptı. Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Caner Enver Özyurt, denizel alandaki insan kaynaklı katı atık sorununun her geçen gün büyüyen bir çevre problemi olduğuna dikkat çekti.

 

Ç.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Caner Enver Özyurt,  sahillerde görülen kirliliğin, bazen o bölgeyi kullanan insanlardan, bazen de denizin dalga ve akıntılarla kıyıya vurduğu atıklardan kaynaklandığını ifade etti.

Bu tip kirliliğin, insanların doğrudan gözlemleyebildiği ve etkilendiği bir kirlilik olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Özyurt, kimi zaman yapılan sahil temizleme çalışmaları ile bu kirliliğe dikkat çekilmeye ve insanlar için daha temiz bir görüntü oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Özyurt, Ç.Ü. Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan sahil temizlik çalışmalarının toplumun dikkatini çekmek ve soruna kalıcı çözümler getirilmesine katkıda bulunmak açısından önemli bir aşama olduğunu bildirdi.

Denizel alandaki insan kaynaklı katı atık sorununun her geçen gün büyüyen bir çevre problemi olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Özyurt, " İnsanlar deniz kenarına gittiklerinde sahilde gördükleri kirlikten rahatsız oluyor. Oysa bu görüntü buz dağının görünen tarafı gibidir. Buz dağının geri kalanının denizin altında olması gibi, asıl büyük kirlilik de insanların göremediği denizin içerisindedir. Sadece iskenderun körfezi örneği bile incelense sorunun nasıl hızlı arttığı net bir şekilde görülebilir" dedi

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi