Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Tıp Fakültesi “Cuma Toplantıları”nın Konuğu Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu’ydu…

 

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.06.2015

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in davetlisi olarak Adana’ya geldi. Prof. Dr. Kaptanoğlu, “AŞK” konulu konferans verdi.

ÇÜ Tıp Fakültesi tarafından her cuma günü geleneksel olarak düzenlenen “Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri-Cuma Toplantıları”nın bu haftaki konuğu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu oldu. Toplantıda Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu , “AŞK” adlı konferans verdi.


Prof. Dr. Kaptanoğlu: “Aşk = Işk = Sarmaşık…”
“Psikanalitik Açıdan Aşk” adını verdiği konuşmasında Prof. Dr. Kaptanoğlu aşkı, aşırı sevgi ve bağlılık duygusu veya şiddetle sevme, şiddetli ve yakıcı sevgi olarak tanımladı.
Aşk sözcüğünün kökeninin Arapça “ışk” yani sarmaşıktan geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Kaptanoğlu, ”Sarmak sarılmak, genellikle sarılanacak bir ötekini gerektirdiği gibi, ötekiyle sarmaş dolaş olmak, onu veya kendini özgürlükten yoksun bırakmak hatta boğmakla da sonuçlanabilir.” dedi.

sunum2

İlahi, dünyevi, semavi, cismani gibi aşk nesnesine göre değişen farklı aşklar olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu konferansını, ünlü düşünürlerin aşk ve sevgiyle ilgili görüşlerinden örnekler vererek tamamladı.
Hippokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Konferansın sonunda Prof. Dr. Cem kaptanoğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.

 

 

sunum2   

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi